Inbraken: een overzicht

29 december 2019 | 11u36 | Gepost door redactie
Dieven stelen soepjes uit werfkeer
Onbekenden hebben vrijdag ingebroken in een huis in de Leopold Beosierlaan in Kessel-Lo. De daders forceerden een raam. Ze gingen er vandoor met enkele juwelen, wat cash geld en een laptop. Onbekenden hebben zaterdag ingebroken in een woning in de Voorzorgstraat in Leuven. De daders forceerden een raam aan de achterzijde van het huis om […]
Het bericht Inbraken: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Onbekenden hebben vrijdag ingebroken in een huis in de Leopold Beosierlaan in Kessel-Lo. De daders forceerden een raam. Ze gingen er vandoor met enkele juwelen, wat cash geld en een laptop.

Onbekenden hebben zaterdag ingebroken in een woning in de Voorzorgstraat in Leuven. De daders forceerden een raam aan de achterzijde van het huis om binnen te geraken. De woning werd doorzocht. De buit bestond uit cash geld, voornamelijk buitenlandse valuta.

Onbekenden hebben zaterdag ingebroken in een woning in de Rotspoelstraat in Heverlee. De daders forceerden een schuifraam aan de achterzijde van het huis. De woning werd doorzocht. De buit bestond uit enkele juwelen. Uit een buurtonderzoek bleek dat een buurtbewoner na het invallen van de duisternis een onbekende man in een lange parka in de tuin van het slachtoffer had zien rondhangen.

Tip van de politie:

Inbrekers nemen geen vakantie en vieren de overgang van oud naar nieuw niet. TIPS om inbrekers de pas af te snijden tijdens de komende dagen als heel wat woningen leeg staan omdat de bewoners gaan feesten zijn of er enkele dagen op uit zijn :

  • sluit alles altijd goed af;
  • geef de bewoning een bewoonde indruk, bijvoorbeeld door een lamp te laten branden;
  • vraag aan de buren om een extra oogje in het zeil te houden;
  • bij het opmerken van verdachte personen (onbekenden die bij de buren door een raam naar binnen gluren of die rondhangen in de tuin) onmiddellijk politie bellen. Niet twijfelen om te bellen!

Het bericht Inbraken: een overzicht verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over