Inboedel Den Beiaard meegenomen door deurwaarder, eigenaar/Leef-oprichter David Nijs strijdvaardig: "Maandag weer open"

17 maart 2022 | 16u25 | Gepost door redactie
Den Beiaard
Opmerkelijke taferelen aan brasserie Den Beiaard op het Leuvense Ladeuzeplein donderdagmiddag. Een deurwaarder nam er de volledige inboedel mee van de brasserie van zaakvoerder David Nijs (38). Een nieuwe klap voor Nijs, twee maanden nadat hij een monsterboete kreeg voor zwartwerk

Toch blijft Nijs strijdvaardig. "Het gaat om een boekhoudkundig foutje: een paar onbetaalde boetes van een oude, ondertussen opgedoekte vennootschap. Maandag zijn we gewoon weer open", reageerde hij kort. Nijs, tegenwoordig voorzitter van zijn eigen politieke partij 'Leef Leuven, werd in januari nog veroordeeld voor zwartwerk. Die feiten dateren van 2019 en 2020. Nijs kreeg toen driemaal de sociale inspectie over de vloer in zijn frituur Boem Patat achter het station van Leuven en in café Den Beiaard op het Ladeuzeplein. Uit de vaststellingen bleek dat Nijs geen Dimona-aangifte deed en ook geen arbeidsovereenkomst kon voorleggen voor twee personeelsleden. Volgens Nijs handelde hij op vraag van de werknemers zelf en gaat het om een administratieve stommiteit. Ook weigerde de man ecocheques ter beschikking te stellen van zijn personeel. 

Robin Wood, de bvba van Nijs werd veroordeeld tot het tekortschieten in haar sociaalrechtelijke verplichtingen. Bij verstek werd hij in mei veroordeeld tot 86.400 euro boete. Hij tekende verzet aan en is nu samen met zijn bvba veroordeeld tot een geldboete van 86.400 euro, waarvan 75.000 euro met uitstel gedurende drie jaar. 

Nijs nam recent ook Het Seinhuis in Heverlee over, dat hij 'Perrongeluk' doopte en begon een eigen visrestaurant op de Bondgenotenlaan, Coquille & Caviar. Met zijn eigen politieke partij 'Leef Leuven', wil hij het leven van de Leuvenaar verbeteren en hen opnieuw hoop en dromen geven. Hij ziet zichzelf naar eigen zeggen als de nieuwe Jezus, die gaat voor echte verbinding. 

Nys
David Nijs.

Lees meer over