Huur een film van de bib en stream hem thuis op je tv

film
Donderdag 6 oktober​ lanceert Bib Leuven samen met Cultuurconnect en 25 bibliotheken in Vlaanderen en Brussel een gloednieuwe filmstreamingsdienst, Cinébib. 

Met Cinébib kunnen alle leden van de Bib Leuven films en documentaires kijken op hun eigen toestel waar en wanneer ze maar willen. Zowel voor kinderen als volwassenen is er een aanbod van klassiekers en films die vaak onverdiend onder de radar bleven. Cinébib biedt naast documentaires en bekende titels uit de Amerikaanse filmwereld vooral films uit de hedendaagse Europese cinema aan. Het platform is hierdoor een goede aanvulling voor de grote streamingdiensten met veelal commerciële content.

Feestelijke aftrap van Cinébib ​
“Vandaag lanceren we de streamingsdienst Cinébib in Leuven extra-feestelijk”, vertelt schepen Denise Vandevoort (Vooruit). “Om 14 uur stel ik samen met special guest acteur Filip Peeters officieel het nieuwe platform voor. Een glaasje en vanzelfsprekend popcorn mogen daarbij niet ontbreken!” Acteur Filip Peeters snuisterde op voorhand tussen de films van Cinébib: "Wat een ongelooflijk aanbod! Als acteur ben ik enorm blij dat Europese films via Cinébib extra aandacht krijgen en dat veel Vlamingen nu laagdrempelig kunnen genieten van goeie films."

Tussen 15 uur en 19 uur kan het publiek de filmtips van Filip Peeters op groot scherm in de Bib Leuven Tweebronnen bekijken. De Bib verrast haar publiek bij deze gelegenheid ook met een kleine attentie. ‘s Avonds deelt filmjournalist Robin Broos om 19.30 uur zijn kennis over de beste soundtracks aller tijden. Hij bundelt hierbij de meest opmerkelijke verhalen en anekdotes. Voor deze sessie is inschrijven via de website van de Bib Leuven nodig.

Eenvoudig toegankelijk
Cinébib is gratis voor wie lid is van de Bib en biedt een stevige uitbreiding van de huidige dvd-collectie van de Bib Leuven. “Je kan je eenvoudig aanmelden via je Mijn Bibliotheek-profiel”, licht schepen van cultuur Denise Vandevoort toe. “Cinébib kan je zowel op je smartphone, tablet, smart-tv of computer gebruiken. Je kiest dus helemaal zelf op welk toestel jij het liefst naar een film kijkt. Op deze manier maken we kwaliteitsvolle films en documentaires toegankelijk voor iedereen.” ​

Recente en populaire titels
Cinébib loopt in Leuven via het streamingplatform Sooner. Het merendeel van de films is gratis en meermaals te bekijken via je bibaccount. Naast het ruime gratis aanbod biedt Cinébib ook een aantal films aan tegen betaling. Die herken je aan het gele label. Het zijn vaak recent uitgebrachte en/of zeer populaire titels. Je kiest helemaal zelf welke films je streamt.

Lees meer over