Hotelschool VTI LEUVEN haalt bekende chefs in huis

28 januari 2025 | 14u08 | Gepost door annpeeters
VTI

Afdeling Horeca Vrij Technisch Instituut Leuven kondigt met trots aan dat zij in samenwerking met VLAM en de NorthSeaChefs een reeks workshops over het fileren en bereiden van vis van bij ons organiseren. 

De workshops zijn bedoeld om laatstejaarsstudenten kennis te laten maken met duurzaam gevangen vis volgens de seizoenen. In 2025 zullen er in totaal acht workshops plaatsvinden verspreid over heel Vlaanderen georganiseerd door VLAM. 

"De workshops zijn een unieke gelegenheid waarbij topchefs onze chefs in spe inspireren met kook- en bereidingstechnieken voor vis aangeland door onze vissers. De samenwerking met de NorthSeaChefs, een vereniging van chefs die zich inzetten voor het promoten van duurzaam gevangen vis, geeft jonge chefs een waardevolle kans om bij te leren over duurzame visvangst en de impact van hun culinaire keuzes op het milieu", zegt Inge Vanautgaerden van VTI Leuven.

NorthSeaChefs

"De NorthSeaChefs onder leiding van Filip Jonkman (De Jonkman**) en Rudi Van Beylen (Hof Ten Damme) is een vereniging van gepassioneerde chefs die zich inzetten voor de promotie en verduurzaming van de Belgische visserij. Hun focus ligt op het populairder maken van minder bekende of onbeminde vissen en daarbij stimuleren ze ook het gebruik van de bijvangst. Door samen te werken met Belgische vissers streven ze naar een verantwoorde benadering van visserij en het behoud van onze zeeën en oceanen. De workshops worden georganiseerd als onderdeel van een bredere inspanning om de volgende generatie chefs bewust te maken van duurzame culinaire praktijken en hen te inspireren om lokale en minder bekende vissoorten op te nemen in hun menu's. Deze samenwerking tussen onze hotelschool, de NorthSeaChefs, en de steun van VLAM is een waardevolle en educatieve ervaring voor onze toekomstige chefs, en draagt bij aan het bevorderen van duurzame culinaire praktijken in Vlaanderen."

Lees meer over