Holebifilmfestival komt tot in je woonkamer

6 augustus 2020 | 22u08 | Gepost door annpeeters
Cinema ZED lanceert nieuw programma-magazine en Club ZED
Hoewel het zeer onzekere tijden zijn omwille van de corona pandemie, is de kernploeg van het Holebifilmfestival toch druk in de weer om hun 20e editie in november voor te bereiden.
Sinds dit jaar gaat het Holebifilmfestival ook de digitale tour op om het filmfestival tot in jouw woonkamer te brengen.

In gunstige omstandigheden zal de 20e editie van het Holebifilmfestival plaatsvinden van dinsdag 3 november t.e.m. vrijdag 27 november 2020, op diverse locaties in gans Vlaanderen. Zoals de naam al doet vermoeden is het Holebifilmfestival een gebeuren waar het LGBTQ+-zijn centraal staat, maar waar ook hetero’s van harte welkom zijn.

Momenteel is de formule van het Holebifilmfestival aan het vernieuwen en moderniseren. Het festival zal in deze bijzondere coronatijden voor een stuk de digitale kar opspringen door een samenwerking aan te gaan met 'ZED vanuit je zetel'. Jorrit Ferket, coördinator Holebifilmfestival: “Door de coronacrisis weten we nog niet goed in welke omstandigheden we ons gaan bevinden in november. Omdat we al 20 jaar een vaste waarde zijn, willen we toch een alternatief kunnen aanbieden voor het geval dat het festival in zijn normale vorm niet kan plaatsvinden.” Bedoeling is om het Holebifilmfestival tot in de woonkamer te krijgen door een compilatie van de beste kortfilms uit alle inzendingen van Holebikort 2019 aan te bieden op 'ZED vanuit je zetel', zodat deze via video-on-demand bekeken kan worden. Op die manier willen de organisatoren van het Holebifilmfestival meer jeugd aantrekken. “Jongeren gaan heel weinig nog naar reguliere bioscoopvoorstellingen, maar kijken alles online vanuit hun kamer, via diverse video-on-demand-platformen. Door deze samenwerking willen we hen kennis laten maken met het aanbod van het Holebifilmfestival en hopen we hen warm te maken om in november alsnog naar een voorstelling te komen kijken”, zegt Jorrit.

De compilatie van de beste inzendingen uit Holebikort 2019 zal vanaf 8 augustus 2020 voor slechts 5 euro te zien zijn op Dalton.be in de premium rubriek ‘ZED vanuit je zetel’ en zal daarna naar de standaard catalogus van Dalton.be verhuizen: https://www.dalton.be/zed-vanuit-je-zetel/video/holebikort . Meer informatie: www.holebifilmfestival.be.