Hogeschool UCLL gaat naar code oranje

13 oktober 2020 | 19u06 | Gepost door annpeeters
ucll campus Proximus
Vanaf maandag 19 oktober zal hogeschool UCLL stap voor stap overschakelen naar code oranje. Vanaf maandag 26 oktober opereren alle Leuvense campussen volledig volgens code oranje. Het staat nu al vast dat deze situatie aanhoudt tot de kerstvakantie.

"Al onze Leuvense campussen, Campus Gasthuisberg, Campus Hertogstraat, Campus Proximus en Campus Sociale School schakelen volgende week over naar code oranje. De hogeschool doet dit op aangeven van het lokale crisisoverleg van Leuven. Ook in Diest, Diepenbeek, Hasselt en Genk vormt het lokale crisisoverleg het forum waar de beslissing finaal genomen wordt. Daar volgt vooralsnog geen omschakeling naar oranje; onze campussen in Diest en in Limburg blijven dus in code geel", zegt men bij hogeschool UCLL.

We zagen het de voorbije dagen allemaal wel aankomen. "Toch voelt het hard aan om deze volgende stap te moeten zetten voor onze campussen in Leuven. We beseffen maar al te goed wat dit voor onze studenten en lectoren betekent, maar ook voor de medewerkers die deze omschakeling op korte tijd weer moeten waarmaken. Het is belangrijk om te beseffen waarom we dit doen: het ene afbouwen om het andere te kunnen behouden. Wij roepen iedereen op om de maatregelen op de campus maar ook buiten de campus goed op te volgen."

Waarom de stap naar code oranje?

"We verminderen de bezetting van grotere lokalen verder en breiden het aanbod online onderwijs uit. Zo kunnen we de circulatie op en rond de campussen – denk daarbij ook aan het openbaar vervoer – verder beperken. Op die manier verlagen we het risico nog meer opdat de interactieve lesactiviteiten in kleinere groepen en de noodzakelijke labo’s en practica wél nog steeds kunnen doorgaan op de campus."

Hoe pakken ze het aan? 

De lessen die in lokalen voor 60 of meer personen plaats vinden, schakelen over op 1/5 bezetting of gaan volledig online. Dit wordt per campus bekeken. De lokalen voor minder dan 60 personen gaan naar een 1/2 bezetting.

Lees meer over