Hogeschool UCLL en voetbalclub OH Leuven kondigen intense samenwerking aan

17 augustus 2020 | 18u20 | Gepost door annpeeters
OHL toch naar 1ste klasse?
Hogeschool UCLL gaat een inhoudelijke samenwerking aan met de voetbalclub OH Leuven. De voorbije jaren passeerden al heel wat stagiairs bij de eersteklasser; de hogeschool zet nu een stapje verder naar een echt partnership met één van de grootste spelers in de regio. De Leuvense voetbalclub wil van haar kant meer inzetten op regionale partners en haar band met de Leuvense studenten versterken. De mogelijkheden voor zowel onderwijs als onderzoek zijn legio. Peter Willems, CEO OHL, en Marc Vandewalle, algemeen directeur UCLL, geven op 19 augustus 2020 de formele kick-off van de samenwerking.

Studenten van UCLL zullen nog meer dan voorheen stage kunnen lopen bij voetbalclub OHL. Het partnership geeft ook mogelijkheden op het gebied van onderzoek, denk maar aan onderzoek naar voeding voor sporters, de verkleining van de ecologische voetafdruk van de club, marketingprojecten, enz. OHL wil beroep doen op de kennis van UCLL-studenten en hen de kans geven om op het terrein ervaring op te doen. 

Zelf denkt de club er aan om een vak in het stadion te voorzien voor studenten, in de hoop zo meer studenten naar de wedstrijden te lokken. 

Lees meer over