Hoe zou het nog zijn met … Tony Servi?

30 maart 2020 | 11u23 | Gepost door redactie
Hoe zou het nog zijn met … Tony Servi?
25 jaar geleden was Tony Servi een grote ster, hij kon haast niet buiten komen, zonder belaagd te worden door fans. ‘Waanzin was het, zeker ten tijde van het VTM-programma Tien om te Zien’, zegt hij daarover, maar hoe gaat het nu met hem?
Het bericht Hoe zou het nog zijn met … Tony Servi? verscheen eerst op Leuven Actueel.

Tony Servi is 61 jaar geleden in Leuven geboren als Antoine Serverius. Hij groeide op in Kessel-Lo en liep school in Leuven. “Toen ik 14-15 jaar was, stond ik voor het eerst op de planken op de wijkfeesten van Cassablanca.”

In 1982, op zijn 23e, kreeg Tony Servi een eerste platencontract. Zijn eerste single ‘Free like a bird’ was meteen een schot in de roos en leverde hem zijn eerste gouden plaat op. Daarna volgenden er nog tal van successen, denk maar aan ‘Vrij’, ‘Hemel help mij’, ‘Als vriendschap liefde wordt’ of ‘Ik wil jou’.  “Mijn eerste single was meteen een hit in ons land, maar ook in Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Oostenrijk. In Nederland was ik bijvoorbeeld te gast in het programma ‘Op volle toeren’ en in de show van André Van Duin. In België was ik in de beginjaren vaak te zien in het VTM-programma ‘Tien om te Zien’, Walters Verjaardag show, de Kinderacademie, shows voor Levenslijn, … ik heb het allemaal met veel plezier gedaan. Een hectische periode was het, na een optreden in Tien om te Zien, moest ik soms met mijn jas over mijn hoofd naar de auto, omdat ik anders niet op tijd op een volgend optreden raakte. Een mooie periode en het begin van een mooie carrière.  Sindsdien sta ik overal te lande op het podium. Ik ben een crooner, mijn grote voorbeelden zijn Engelbert Humperdinck en Tom Jones. Naast mijn eigen nummers, zing ik ook liedjes van hen, maar ik heb ze bewerkt, zodat ze echt bij mij passen.”

Artiestenleven

“Eens je zanger bent, ben je dat voor het leven. Artiesten hebben het dezer dagen wel niet makkelijk, vroeger waren er veel meer tv-programma’s waar artiesten mochten optreden. Jonge artiesten vinden wel makkelijker hun weg in het online-gebeuren, maar die hebben dan vaak weer minder contact met hun fans of met collega’s. Ik heb altijd een goede band gehad met collega’s, vooral met Sam Gooris en Sergio had ik een hechtere band. Sergio is ook uit het Leuvense en Sam is ook uit de regio. Als ik collega’s tegen kom, voel ik nog altijd dat wederzijds respect, dat is fijn. “

Tony Servi is nog steeds full time zanger: “Ik treed niet meer zoveel op als vroeger en niet zo vaak meer in de Leuvense regio, maar ik trek toch nog volle zalen. In 2018 bracht ik de full cd ‘All time favorites’ uit met mijn favoriets songs. Vorig jaar bracht ik een nieuwe single uit ‘Nu sta ik hier alleen’.  Optreden met orkest is hetgeen ik het liefste doe, maar tegenwoordig is dat financieel bijna niet haalbaar. Vorig jaar had ik die kans nog eens in kusttheater Colisee, ik mocht er optreden met de Prins Junior Band.“

Leuven

Op straat wordt de zanger nog steeds herkend: “Op optredens deel ik nog steeds gehandtekende foto’s uit, ik sta dicht bij mijn fans. Op straat en op restaurant word ik nog regelmatig herkend. Ik woon sinds vorige zomer in Putte bij Mechelen, voordien heb ik 19 jaar in Boom gewoond. De liefde achterna he. Toch heb ik nog steeds een sterkte band met Leuven. Het is jammer dat ik daar niet meer gevraagd wordt voor optredens. Op de Leuvense Kerstmarkt heb ik bijvoorbeeld nog nooit gestaan. Mocht ik gevraagd worden, ik ging meteen akkoord, mijn roots liggen in Leuven en die band blijft. Ik heb er ook nog heel wat trouwe fans.  Zingen is mijn leven en ik blijf zingen zolang ik kan en optreden zo vaak ik er de kans toe krijg”, zegt Tony Servi.

Het bericht Hoe zou het nog zijn met … Tony Servi? verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over