Hoe moet het Martelarenplein er volgens jou uitzien?

17 juni 2020 | 11u54 | Gepost door redactie
Hoe moet het Martelarenplein er volgens jou uitzien?
Wil je meer groen op het Martelarenplein? Spelelementen voor kinderen? Fietssuggestiestroken? Gezellige ontmoetingsplekken? Of moet het aantrekkelijker worden voor bezoekers? "Jij kiest mee hoe we het plein opnieuw aanleggen", zegt het stadsbestuur.
Het bericht Hoe moet het Martelarenplein er volgens jou uitzien? verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het Martelarenplein bestaat sinds 1837 en onderging al veel veranderingen. Sinds 2001 ziet het Martelarenplein eruit zoals je het nu kent.

“De voorbije jaren hebben slijtage en werken het plein beschadigd, zoals de restauratie van het station en de bouw van de ondergrondse fietsenparking. Na kleine herstellingen kiezen we nu voor een grondige heraanleg, meteen een kans om het plein groener te maken”, zegt burgemeester Ridouani.

Tot en met 28 juni 2020 kan je je ideeën en suggesties geven voor de heraanleg van het Martelarenplein, binnen de thema’s en de randvoorwaarden van het ontwerp. Daarna zal de stad de ideeën analyseren, een voorontwerp opmaken  tegen september 2020 en in de laatste fase een definitief ontwerp laten maken vanaf 1 oktober 2020.

De thema’s waarover je je mening mag geven zijn: ontmoeting, groen, toerisme, erfgoed, evenementen, mobiliteit, maar je moet je beperken tot 1 idee per bericht. Bij elk thema lees je ook de voorwaarden of beperkingen waar de stad rekening mee moeten houden, zoals adviezen van De Lijn, horeca, NMBS, taxi’s …

Het bericht Hoe moet het Martelarenplein er volgens jou uitzien? verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over