Hockey Club haalt het spelbord van Monopoly Leuven

Er komt een Leuvense editie van Monopoly
Vorige week werd aangekondigd dat Leuven een eigen officiële versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly krijgt. Deze uiterst gelimiteerde uitgave zal pleinen, straten en gebouwen uit de stad bevatten en één plekje op het spelbord moest nog ingevuld worden via een poll bij de fans. Leuven Bears moest zich nipt gewonnen geven en Koninklijke Hockeyclub Leuven won het pleit.

De Leuvenaars kregen de kans om hun favoriete sportclub uit te kiezen voor het spelbord van Monopoly Leuven. OHL was al zeker van een plek op het bord maar voor de andere clubs was het bang afwachten. De stemronde is sinds deze nacht afgelopen en de stemmen zijn geteld. Uiteindelijk werden er liefst 9.111 stemmen verzameld in een week tijd. Het werd al na de eerste stemdag duidelijk dat het een spannende strijd zou worden. Na verschillende oproepen van enkele kandidaten werd het een nek-aan-nek race met nog een opvallende remonte op de laatste stemdag.

Uiteindelijk trok Koninklijke Hockey Club Leuven aan het langste eind. Met in totaal 32,8% van de stemmen komen zij op het officiële Monopoly Leuven spelbord naast OH Leuven. De eervolle tweede en derde plaats zijn respectievelijk voor Leuven Bears (20,8%) en Ice Hockey Club Leuven (12,9%). Leuven Bears stond tot en met de voorlaatste dag op kop maar heeft op de slotdag alsnog zijn plaats verloren aan Koninklijke Hockey Club Leuven. Net naast het podium, op plaats vier, vinden we Leuvense Balletakademie (11,2%). Rugby Club Leuven (7,1%) sluit de top vijf. Bovendien werd Monopoly Leuven heel warm onthaald door de inwoners en winkel(h)iers. De voorverkoop schoot als een komeet de lucht in. Vooruitbestellen is nog steeds mogelijk via www.MONOPOLYLEUVEN.be
 

Lees meer over