Historische canon van Leuven wordt woensdag voorgesteld

28 november 2022 | 19u00 | Gepost door annpeeters
cover
Lions Leuven Erasmus stelt op woensdag 30 november om 17 uur in het CERA-gebouw het boek Historische canon van Leuven voor.

De ‘Historische canon van Leuven’ is de allereerste in Vlaanderen en brengt in 66 taferelen een pakkend beeld van de glorieuze en jammerlijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de stad Leuven. Van de veldslag tegen de Vikingen in het jaar 891 na Christus tot het WK wielrennen in 2021 dat de stad op de wielerkaart zette.

Schilderijen voor goede doel

Tien taferelen uit het boek werden eveneens op doek geschilderd door Francis Méan. De schilderijen worden die avond tentoongesteld en te koop aangeboden.

De kunstwerken worden op donderdag en vrijdag 1 en 2 december 2022 nog ter plekke in het CERA-gebouw, Muntstraat 1, geëxposeerd. Nadien verhuizen ze naar Feestzaal De Jacht te Heverlee waar ze op dinsdagnamiddag 6 december 2022 ook nog kunnen bezichtigd worden.

Het boek en de schilderijen zijn een initiatief van Lions Leuven Erasmus die de opbrengst schenkt aan Stapje in de wereld, een Leuvense organisatie die betaalbare vakanties organiseert voor kansarme gezinnen

cover

Lees meer over