Heverleenaar Frans Claes pakt zijn derde nationale titel

Frans Claes pakt zijn derde Belgische driekleur (c) Magic of a Camera
Frans Claes is dit weekend voor de derde keer Belgisch kampioen mountainbike marathon geworden. Door de afwezigheid van titelverdediger Wout Alleman was Claes de topfavoriet in La Roche-en-Ardenne. Met bijna 5 minuten voorsprong bevestigde de Leuvenaar zijn goede vorm. Na 2015 en 2016 mag de mountainbiker nu opnieuw een jaar rondrijden in de tricolore. Bij de vrouwen is Joyce Vanderbeken de nieuwe Belgische kampioene.

Frans Claes (Verhofsté MTB Team) kreeg door afwezigheid van Wout Alleman het startnummer één opgespeld. Het bezorgde de Leuvenaar geen extra druk, integendeel. Claes reed de hele tijd attent en ontspannen in de kopgroep van de race. Enkel Sieben Devalckeneer reed lange tijd voor de leiders uit. 

“Ik heb een tijdje niet meer gekoerst in België en dan is het toch even afwachten wie de tegenstanders zijn. Ik kende zeker niet alle renners en daarom had ik me voorgenomen om in het begin te volgen en de kat uit de boom te kijken. Dat is goed gelukt", reageerde de kampioen.

Wie met de kersverse winnaar eens wil samenrijden, kan komende zaterdag terecht op de Marathon Maniac. Je kan er zelf een toertocht rijden van 100 kilometer of 136 kilometer, of je vertrekt samen met de Belgische kampioen om 8.30 uur voor de lange route. Deze groep probeert de marathonafstand in minder dan zes uur af te werken. Start en aankomst liggen in het Provinciaal Domein van Kessel-Lo. Zowel mountainbikers, e- mountainbikers als gravelbikers zijn welkom. Inschrijven kan tot dinsdag op https://www.sqmtime.com/nl-cycling/marathon-maniac

Lees meer over