Heverlee Kermis, nu ook met prikkelarme dag

kermis

Van 20 april tot 1 mei kan je weer genieten van kermisplezier in Heverlee. Nieuw voor deze kermis is de prikkelarme dag op woensdag 24 april. Op de laatste dag, 1 mei, geven de foorkramers korting. 

Ook deze lente strijkt de kermis neer op het Van Arenbergplein. Je vindt er trampolines en kindermolens. Je kan er eendjes vissen of schieten in het schietkraam. Er staat een luna-park en er zijn botsauto’s. En wie daar allemaal honger van krijgt, kan smullen van smoutebollen, frietjes, hotdogs of hamburgers.

Prikkelarme dag
​Kermis is een feest, en dat moet ook zo zijn voor wie gevoelig is voor fel licht en luide geluiden. De stad organiseert daarom ook op deze kleinere kermis, een prikkelarme dag.  Op woensdag 24 april tussen 16 en 18 uur wordt het geluid tot 50 decibels begrensd. "We vragen aan de foorkramers ook om felle lichten te dimmen en flikkerende lichten te doven. Zo kan ook wie van rust houdt of moeite heeft om al deze indrukken te filteren, genieten van een leuk uitje", zegt het stadsbestuur. “Bezoekers krijgen ook extra tijd om in en uit te stappen en attracties draaien net iets trager.”

Lees meer over