Het online inschrijven bij hogeschool UCLL neemt hoge vlucht

20 augustus 2021 | 14u45 | Gepost door annpeeters
ucll

Inschrijven kan bij hogeschool UCLL al enkele jaren volledig online. Voor het academiejaar 2021-2022 gingen de inschrijvingen al in juni digitaal van start en ook deze keer verloopt alles vlot. Marc Vandewalle, algemeen directeur UCLL: “We zijn erg tevreden over het online inschrijven. Onze mensen staan uiteraard elke dag klaar om nieuwe UCLL’ers telefonisch en online verder te helpen indien nodig, maar het gaat prima. We zien op dit moment dat zo’n 95% van de studenten alles van thuis uit regelt.” De Leuvense Sami is één van die enkelingen die toch naar Campus Proximus in Heverlee afzakte. In september start hij een graduaat bij de hogeschool.

Meer en meer studenten kiezen er dus voor om de inschrijving voor hun opleiding aan één van UCLL’s campussen in Leuven, Heverlee of Diest volledig digitaal af te ronden. Marc Vandewalle, algemeen directeur UCLL: “De vorige jaren zagen we inderdaad nog veel meer een mix van online en on-campus. Dat we nu minder jongeren op de afspraak verwachten, is ook normaal. We zijn het ondertussen tenslotte bijna gewoon om onze zaken digitaal te regelen. En voor het merendeel blijkt dat ook een comfortabele oplossing.”

De hogeschool slaagde er ook in om toekomstige studenten de voorbije maanden toch in kleine groepjes kennis te laten maken met hun campus en docenten -- uiteraard volgens de toen geldende maatregelen. “Die persoonlijke afspraakjes werden erg gesmaakt. Er kwamen heel wat jongeren op af, al dan niet vergezeld van een ouder. Voor hen is fysiek langskomen om zich in te schrijven allicht minder nodig.”  De hogeschool verwelkomt alle nieuwe UCLL’ers sowieso ook nog tijdens één van de vele kennismakingsmomenten en startdagen op de campus.”

Enkele afspraken

Alles kan dus netjes online afgewerkt worden. Daartoe heeft de hogeschool ook een team van medewerkers en jobstudenten die achter de schermen inhoudelijke en technische vragen oplossen via de telefoon of online chat. Maar indien gewenst, kunnen nieuwe studenten vanaf deze week ook langskomen op Campus Proximus in Heverlee om hun inschrijving te voltooien. Sommige jongeren laten toch liever ter plekke een foto nemen of vinden het handiger hier documenten te scannen. En ook dat kan natuurlijk. “We vinden het belangrijk om die service te blijven aanbieden. En het is ook erg leuk, natuurlijk, om hier en daar al een nieuw fris gezicht op de campus te zien.”

Contact met mensen

De Irakese Belg Sami Al Dulaimi uit Leuven is één van hen. Contact met mensen vindt hij belangrijk, dus naar de campus afzakken om zijn inschrijving af te werken vond hij geen probleem. In september start hij het graduaat Maatschappelijk Werk op Campus Sociale School. Sami, student UCLL: “Praten met mensen, werken met mensen -- ik doe het allemaal erg graag. Bovendien ken ik iemand die de opleiding al gedaan had bij UCLL en zij heeft nu een fijne job bij het CAW. Dat zie ik mezelf ook wel doen.”

Tips voor medestudenten

Sami wil na zijn graduaatstudie dus snel aan de slag, maar is van plan om werk dan te combineren met een bacheloropleiding. “In Irak haalde ik een rechtendiploma. Dat was niet makkelijk, maar liep vlot, dus ik heb er vertrouwen in dat het hier aan de hogeschool ook zal lukken. Bovendien kan ik mijn medestudenten wat tips geven als het op studeren aankomt!”

Lees meer over