Het gaat vooruit op de F24, fietssnelweg tussen Leuven en Tienen

30 september 2022 | 11u18 | Gepost door annpeeters
F24

In verschillende zones lijkt de route nu al echt op een fietssnelweg. Fietsen kan pas in maart 2023, maar in tussentijd geven we graag een update over de werken.

Zone 1: Leuven – Bierbeek

De voorbereidingen voor de fietsbrug in de Rijsmortelstraat zijn klaar. In oktober start de montage van de brugonderdelen. De Bierbeekstraat wordt hiervoor enkele momenten afgesloten. De exacte data en omleidingen worden nog gecommuniceerd. Voor wie van bouwspektakels houdt, is de plaatsing van de fietsbrug zeker een aanrader!

De werken net voorbij Sint-Kamillus worden in oktober ook verder gezet na vertragingen bij de levering van de persleiding. Tijdens de werken blijft de toegankelijkheid van het containerpark behouden.


Zone 2: Bierbeek – Boutersem

In Boutersem schieten de werken goed op. De bermen worden nog afgewerkt en de toplaag wordt nog gelegd. De toplaag wordt gelijk met de zone Leuven – Bierbeek in maart 2023 gelegd om het werk te bundelen en omdat het daarvoor niet te koud mag zijn. Zolang de toplaag nog niet op de fietssnelweg ligt, kan er nog niet op gefietst worden om schade te voorkomen en de juridische verantwoordelijkheid hieromtrent. 

Omleidingen F24

De werken zijn nog volop bezig, daarom willen we je de omleidingen nog eens meegeven.

  • De Rijsmortelstraat is sinds 1 augustus volledig afgesloten voor alle verkeer.
  • Tijdens de plaatsing van de brugelementen zal de Bierbeekstraat enkele keren afgesloten worden. De exacte momenten worden vooraf aangekondigd via www.fietssnelwegen.be.
  • Tijdens de werken aan de brug kan er op de Bierbeekstraat af en toe beperkte doorgang zijn met een verkeerslicht over één rijvak.
  • De Hoegaardsestraat wordt voorlopig nog niet afgesloten voor verkeer. De exacte datum voor het afsluiten van het verkeer is nog niet gekend, maar zal ergens in het najaar van 2022 zijn.  

Lees meer over