Herstart werken fietspad Lüdenscheidsingel op 20 april

16 April 2020 | 16u32 | Gepost door redactie
Herstart werken fietspad Lüdenscheidsingel op 20 april
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds vorig jaar april 2019 aan de aanleg van het dubbelrichtingsfietspad op de Lüdenscheidsingel. Rond 18 maart 2020 werd de werf omwille van het coronavirus tijdelijk stilgelegd en werden de nodige beveiligingsmaatregelen genomen. De aannemer heeft ondertussen aangekondigd dat hij de werken opnieuw kan opstarten vanaf maandag 20 april 2020.
Het bericht Herstart werken fietspad Lüdenscheidsingel op 20 april verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het nieuwe fietspad verbindt het Engels Plein en de Nieuwe Mechelsesteenweg (N26) volledig afgescheiden van het verkeer over een afstand van 1,2 km. Wegen en Verkeer legt het fietspad aan de zijde rijrichting Nieuwe Mechelsesteenweg (N26) aan voor fietsers in beide rijrichtingen. Dit betekent dat het fietspad naast en onder de Oude Rondelaan, Albert Woutersstraat en Stadsvest ligt. Ook wordt het fietspad nog een stuk doorgetrokken in de richting van het Artoisplein. Naast de investeringen van Wegen en Verkeer in het fietspad, de fietsbrug en de bushaltes, investeert de stad Leuven in een voetgangersbrug die de Woutersstraat en de Stadsvest zal verbinden met de bushalte. Als de nieuwe planning verder kan aangehouden worden, zijn de werken tegen eind september volledig afgerond.

Laatste uitgravingen en vernageling kant Stadsvest

Op 18 maart werden de werken ter hoogte van de Leuvense ring tijdelijk stilgelegd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) en de maatregelen die daaruit voortvloeien. Wegen en Verkeer kan vandaag melden dat de aannemer de werken herneemt vanaf maandag 20 april.

Sinds half januari 2020 graaft de aannemer vanaf het deel Pompstraat verder aan het fietspad tot onder het landhoofd van het Viaduct. Na de laatste graafwerken en de vernageling van de wand, wordt ook hier de riolering en het bufferbekken voor de afwatering (onder het fietspad) aangelegd. Nadien kan de aanleg van het nieuwe dubbelrichtingsfietspad gebeuren. Tussen de Nieuwe Mechelsesteenweg en de Pompstraat is het fietspad ondertussen bijna volledig afgewerkt.

De werken aan het fietspad van de Lüdenscheidsingel duren nog tot eind september. Door de vriestemperaturen in het najaar en begin januari kon er niet altijd volgens het schema verder gewerkt worden. Ook de maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) die daaruit voortvloeien zorgen voor vertraging in de uitvoering van de werken. De groenaanplanting die afhankelijk is van de weersomstandigheden en pas na de afwerking van het fietspad en de plaatsing van de voetgangersbrug kan gebeuren, zal daardoor wellicht verschuiven naar het voorjaar 2021. De omwonenden ontvangen bij een concrete planning van de groenaanleg nog tijdig een bewonersbrief.

AWV wenst alvast de betrokken aannemers en de arbeiders nadrukkelijk te bedanken voor hun inzet om de werken te hervatten. Voor de arbeiders worden de nodige beschermingsmaatregelen genomen, zodat ze in deze moeilijke omstandigheden veilig kunnen werken. De omwonenden langsheen de werfzone willen we bedanken voor hun begrip en geduld tijdens deze onvoorziene en uitzonderlijke omstandigheden.

Het bericht Herstart werken fietspad Lüdenscheidsingel op 20 april verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over