Heraanleg Mechelsevest afgerond

4 maart 2020 | 16u25 | Gepost door redactie
Heraanleg Mechelsevest afgerond
De leerlingen van de Sint-Jansschool kregen een bijzondere taak. Samen met Dirk Vansina, schepen van Openbare Werken en Lalynn Wadera, schepen van Onderwijs en Openbaar Groen, en de stadsdiensten, plantten ze acht bomen. Deze planting was het slotstuk van de heraanleg van een deel van de Mechelsevest. De oude kasseiverharding was immers verzakt en dus was een vernieuwing nodig.
Het bericht Heraanleg Mechelsevest afgerond verscheen eerst op Leuven Actueel.

“De voetganger is hier zeker niet vergeten en daarom werd aan de bewoonde zijde van de straat het voetpad vernieuwd”, zegt Dirk Vansina. “Er werd prioriteit gegeven aan de aanleg hiervan om de Sint-Jansschool en crèche De Slabbertjes zo snel mogelijk opnieuw veilig bereikbaar te maken.”

Naast het nieuwe voetpad is ook een parkeerstrook met enkele boomvakken. “Die bomen brengen een aangename en rustige sfeer en zorgen voor verkoeling in de zomer. Door deze bomen mee te planten, bouwen de kinderen mee aan hun toekomst”, zegt schepen Wadera. De parkeerstrook en het rijweggedeelte werden trouwens aangelegd met de oude kasseien. Door opnieuw te kiezen voor kasseien, wordt er een vertragend effect gecreëerd voor auto’s.

Schepen Dirk Vansina: “Met de Sint-Jansschool op de hoek en als alternatief voor de drukkere Singel wordt de Mechelsevest intensief gebruikt door fietsers. Om hen meer comfort te bieden, werd aan twee zijden van de straat een betonnen comfortstrook gemaakt.” Er zijn ook extra fietsenstallingen geplaatst.

Het bericht Heraanleg Mechelsevest afgerond verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over