Heel wat Leuvense kunst- en cultuurorganisaties genomineerd voor Vlaamse Ultimas

Danscompagnie Lune
De uitreiking van de Ultimas, de Vlaamse cultuurprijzen, is hét cultuurfeest van het jaar. Met deze prijzen in twaalf categorieën zet Vlaanderen kunstenaars en kunst- en cultuurorganisaties extra in de spotlights.

Iedereen die dat wilde, kon een culturele organisatie of project nomineren voor de Publieksprijs van de Ultimas. “Dit zijn de Leuvense organisaties die kans maken: Copper&Light, Danscompagnie Lune, De Sprekende Ezels, DOCVILLE, dOFt, fABULEUS, Het Kwartier, Huelgas Ensemble, KNAL! Stadsfestival van de Big Bang en tout petit. Aan dat lijstje kunnen we ook nog Meskerem Mees, ooit artist in residence in Het Depot, Annelies Verbeke, writer-in-residence KU Leuven en ‘Leuvenaar’ Rinus Van De Velde toevoegen”, zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (Vooruit).

Stemmen op je favoriete Leuvense organisatie of kunstenaar kan nog tot en met 5 mei op www.ultimaspublieksprijs.be. De Ultimas worden uitgereikt op 10 mei in deSingel in Antwerpen. Deze uitreiking is ook live te volgen op VRT NU en Radio 1. Elke laureaat ontvangt een geldprijs van 10.000 euro. De winnaar van de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste wordt bekroond met een prijs van 20.000 euro.

Lees meer over