Hapje-Tapje klaar voor 31ste editie

1 augustus 2019 | 13u47 | Gepost door redactie
Hapje-Tapje klaar voor 31ste editie
Zondag vindt de 31ste editie plaats van het grootste eendagsevenement van de Leuvense zomerkalender. De voltallige Leuvense horeca slaat de handen in elkaar om iedereen te verwennen met hun heerlijke proeverijen. Op zondag 4 augustus kan je het culinaire parcours ontdekken in de binnenstad van Leuven.
Het bericht Hapje-Tapje klaar voor 31ste editie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Hapje-Tapje lokt jaarlijks een groot aantal bezoekers naar de Leuvense binnenstad. Om het comfort voor de bezoeker te garanderen werd ook dit jaar het parcours uitgebreid met de  nieuwe ‘Marché des Métiers’ aan het De Layensplein. Daar kan je proeven van de beste ambachtelijke producten die onze stad rijk is. Daarnaast kan je bij de nieuwe chill-out zones in alle rust proeven en uitblazen, waardoor je nog meer kan genieten. Het vaste parcours loopt traditioneel langs de Muntstraat, het Hogeschoolplein, de Tiensestraat, het Margarethaplein en de Naamsestraat.

De barmannenrace is ondertussen stadserfgoed. Op de Oude Markt kan je genieten van een uitzonderlijke selectie exclusieve bieren. Op de Grote Markt mag het culinair wat meer zijn met de Grand Place Gourmande door de Leuvense topchefs.

Het muzikale programma met The Lighthouse en COCO JR. XL zorgt voor een sfeervolle afsluiter van deze smakelijke topdag

Hapje-Tapje is zich als grootste Leuvense zomerevenement bewust van zijn ecologische voorbeeldfunctie. Zo werken de standhouders net als vorig jaar uitsluitend met bio-afbreekbare borden en bestek. “Om zijn bezoekers te sensibiliseren en te stimuleren zorgvuldig te sorteren liet stad Leuven kleurrijke en op maat gemaakte afvaleilanden ontwerpen met de leuze Het Proper Verlof”, aldus schepen Denise Vandevoort. Vrijwilligers zullen de bezoekers helpen bij het sorteren, zodat we de ecologische voetafdruk van dit groot culinair feest kunnen verkleinen.

Foto: stad Leuven

Het bericht Hapje-Tapje klaar voor 31ste editie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over