Handgemeen tussen politie en arrestante

30 maart 2021 | 12u28 | Gepost door redactie
politievoertuig
Zaterdagnamiddag omstreeks 16.30 uur kreeg de politie telefonisch melding van een dame die een kamer verhuurt aan een 26-jarige vrouw. De eigenares maakte zich zorgen over haar huurster: de kamerdeur stond open, de vloer was bevuild en er waren bloedvlekken te zien.

De patrouille die ter plaatse ging, trof de huurster aan. De vrouw was duidelijk onder invloed en onsamenhangend. In de kamer werden ook voorwerpen aangetroffen die wijzen op drugsgebruik. De dame werd voor haar eigen veiligheid overgebracht naar het politiecommissariaat. Dat verliep zonder problemen.

Op het commissariaat deelde de wachtleider haar mee dat ze voor haar eigen veiligheid enkele uren in de politiecel moest blijven. Als reactie hierop liet de vrouw zich op de grond vallen. Toen de politiemensen haar wilden rechttrekken, verzette ze zich hevig. Ze stampte, sloeg met de vuisten in het rond en beet agenten. Toen de agenten zich wilden lostrekken, is er een handgemeen geweest.

Er werd onmiddellijk medische bijstand gevraagd. Een ziekenwagen en arts kwamen meteen ter plaatse. De arts onderzocht de dame en verzorgde de bijtwonde van de agent. De arts verklaarde dat de vrouw mocht opgesloten worden. Na ontnuchtering heeft ze het commissariaat verlaten. De dag nadien heeft de vriend van de vrouw in het politiecommissariaat alle gegevens van de dienst Interne controle van de politie Leuven ontvangen om een klacht in te dienen.

Politie Leuven zal in alle transparantie meewerken aan het onderzoek.

Lees meer over