Grote veegactie vanaf 9 juni

5 juni 2020 | 13u09 | Gepost door redactie
Grote veegactie vanaf 9 juni
Van 9 juni tot en met 14 juli vindt de jaarlijkse veegactie plaats in de deelgemeenten. Die was eerder uitgesteld door de coronacrisis. Tijdens de veegactie borstelen medewerkers van de stadsreiniging het wegdek en ruimen ze de straatkolken. Op de dag van de werken geldt in deze straten een parkeerverbod. Bewoners moeten dan tijdig hun wagen en fiets verplaatsen. In de betrokken buurten en straten kondigen borden en vlaggen de actie aan. Omwonenden krijgen ook een brief met uitleg in de bus.
Het bericht Grote veegactie vanaf 9 juni verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Alle straten in Leuven krijgen normaalgezien één keer per maand een poetsbeurt, los van de veegacties. Maar in sommige straten is het moeilijk om de straat grondig te vegen door de vele geparkeerde auto’s. Daarom organiseren we in deze straten éénmaal per jaar een veegactie. We vragen dan om de auto’s te verplaatsen zodat we de straat goed kunnen vegen”, licht schepen van stadsreiniging Thomas Van Oppens toe. “Als je straat niet opgenomen is in de veegactie, betekent dat dus niet dat ze nooit geveegd wordt.”

Een overzicht van welke straat wanneer geveegd wordt, vind je op www.leuven.be/veegactie.?utm_source=rss&utm_medium=rss

Wagen en fiets tijdelijk verplaatsen
De stadsdiensten zorgen ervoor dat de werken klaar zijn in één dag. Zo blijft de hinder beperkt. Om dat te kunnen, moeten ze echter om 7 uur stipt beginnen en dat kan enkel als de takeldienst klaar is op dat moment. Het parkeerverbod voor wagens gaat daarom in om 3 uur ’s nachts en geldt tot 16 uur. De stad vraagt dan ook aan bewoners om hun wagen de avond voordien al te verplaatsen. Wagens die niet verplaatst werden, worden getakeld. De wagens die geparkeerd werden na het plaatsen van de verkeersborden, krijgen een boete. Wie er echter al geparkeerd stond vóór het verbodsbord geplaatst werd, krijgt geen boete.

Ook de fietsenparkings op de rijweg worden mee proper gemaakt. De stad vraagt daarom om je fiets uiterlijk twee dagen voor de veegactie tijdelijk elders te stallen. Achtergelaten fietsen kunnen opgehaald worden in de fietscentrale (Diestsesteenweg 102, Kessel-Lo).

Uitstel bij regenweer 
Bij regenweer kunnen de werken uitgesteld worden. Je vindt de nieuwe datum steeds op www.leuven.be/veegactie.?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Grote veegactie vanaf 9 juni verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over