Grote klopjacht eindigt in arrestaties

Klopjacht door politiehelikopters
Vandaag heeft de politie een grote klopjacht gehouden in Leuven, Rotselaar en Holsbeek. Ze slaagde er uiteindelijk in om vier mannen in te rekenen die verdacht worden van een overval op een elektrozaak in Leuven, eerder vandaag.

Het viertal had rond 16 uur een overval gepleegd op Apple-store Switch aan het Engels Plein in Leuven. De daders graaiden er smartphones en andere elektronica mee en vluchtten weg in een auto die klaarstond.

De politie, die intussen gealarmeerd was, zette de achtervolging in, waarop de verdachten hun wagen achterlieten aan de rotonde op de Aarschotsesteenweg in Rotselaar en te voet wegvluchtten. Twee mannen konden vrij snel ingerekend worden, maar twee anderen slaagden erin om enkele uren onder de radar te blijven. Zowel in Wilsele, Rotselaar als in Holsbeek ontplooide zich een grote klopjacht door de lokale politiepatrouilles en een helikopter van de federale politie.

Met behulp van een ooggetuige konden de laatste twee verdachten uiteindelijk ook ingerekend worden. Ze zullen alle vier voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Een deel van de buit kon intussen gered worden.

Foto: Dirk Mertens

Lees meer over