Grote alcohol- en drugscontrole

15 december 2019 | 11u10 | Gepost door redactie
Verkeersactie en ongevallen: een overzicht
De verkeerspolitie organiseerde zaterdagavond en -nacht een grote alcohol- en drugscontrole. Op de Tervuursevest en de Diestsesteenweg werden in totaal 571 bestuurders aan kant gezet voor een adem- en speekseltest. Elf chauffeurs hadden te veel gedronken. En één bestuurder reed rond onder invloed van drugs. De drugshond ontdekte trouwens ook vier keer drugs in een […]
Het bericht Grote alcohol- en drugscontrole verscheen eerst op Leuven Actueel.

De verkeerspolitie organiseerde zaterdagavond en -nacht een grote alcohol- en drugscontrole. Op de Tervuursevest en de Diestsesteenweg werden in totaal 571 bestuurders aan kant gezet voor een adem- en speekseltest. Elf chauffeurs hadden te veel gedronken. En één bestuurder reed rond onder invloed van drugs. De drugshond ontdekte trouwens ook vier keer drugs in een voertuig. De aangetroffen drugs werden in beslag genomen en de bezitters kregen een proces-verbaal. Een bestuurder die een boksbeugel in zijn auto had liggen kreeg een pv voor verboden wapendracht. De boksbeugel werd in beslag genomen.
Inspecteurs van het fietsteam hielden terzelfdertijd toezicht in het stadscentrum. Zij schreven 59 proces-verbaal uit. In 11 gevallen ging het om een fietser zonder licht, 48 keer werd een pv uitgeschreven voor een wagen die foutief geparkeerd stond.

Zondagmorgen omstreeks 5 uur zette een patrouille in de Naamsestraat een voertuig aan kant omdat de lichten niet werkten. De bestuurder legde een negatieve ademtest voor alcohol af. De speekseltest voor drugs was echter wel positief. De 25-jarige bestuurder bleek onder invloed van cocaïne. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Het bericht Grote alcohol- en drugscontrole verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over