Groot bevrijdingsbal verhuist naar binnen

4 september 2019 | 18u05 | Gepost door redactie
Groot bevrijdingsbal verhuist naar binnen
De weersvoorspellingen voor volgende vrijdagavond 6 september zijn erg nat. De stad besliste daarom om het groot bevrijdingsbal in de Wandelzaal van het historische stadhuis te laten doorgaan in plaats van buiten op de Grote Markt. Het bal gaat van start om 20 uur. Voor de opening van de openluchttentoonstelling op de Grote Markt om 19 uur, verandert er niets.
Het bericht Groot bevrijdingsbal verhuist naar binnen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Op woensdag 4 september is het precies 75 jaar geleden dat Leuven werd bevrijd van de Duitse bezetters door de geallieerde troepen. Dat ging niet zonder slag of stoot. Midden op de Grote Markt kwam het tot een kort maar hevig gevecht, er vielen achtentwintig doden: acht burgers, vijftien Duitse soldaten en vijf Britse soldaten. Uiteindelijk volgt de geallieerde overwinning. De Leuvense bevolking ontvangt de bevrijders met open armen, bloemen en kussen. Vier lange oorlogsjaren zijn voorbij.

Filmvereniging FONK herdenkt die dag met de première van ‘De Slag om Leuven’, een documentaire over hoe het Leuven is vergaan tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op vrijdag 6 september ben je welkom in het stadhuis voor een heus bevrijdingsbal met Radio Modern en de opening van een expo met unieke archiefbeelden van Leuven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het bericht Groot bevrijdingsbal verhuist naar binnen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over