Greenpeace bedankt het personeel van het openbaar vervoer

15 februari 2021 | 08u44 | Gepost door annpeeters
actie
Op Valentijnsavond bedanken vrijwilligers van Greenpeace Leuven de werknemers van het openbaar vervoer. Met de slogan ‘Bedankt, jullie brengen ons in vervoering’ huldigt Greenpeace het personeel van de openbaar vervoersmaatschappijen dat een cruciale taak heeft in deze tijden van pandemie en economische en klimaatcrisis.

Ondanks de moeilijke omstandigheden, blijft het openbaar vervoerspersoneel hun publieke taak vervullen. Ze hebben zich aangepast aan de nieuwe gezondheidsvoorschriften en zorgen ervoor dat de vele mensen zonder eigen vervoermiddel kunnen blijven reizen naar essentiële plekken als de winkel, de school, het werk, gezondheidscentra of natuurgebieden. 

"Proficiat aan de vrouwen en mannen die onze bussen, trams, metro's en treinen rijdende houden, wat ook hun rol is: schoonmaken, rijden, technische dienst, klantendienst enz. Bedankt om er te zijn, om het bedrijf te doen draaien. Jullie brengen ons in vervoering," zegt Tobias Pans van Greenpeace Leuven. "We nodigen iedereen uit om mee te doen en waardering te tonen met een glimlach, een bedankje of een kort woordje via sociale media."

Greenpeace Leuven wijst op de voordelen van het openbaar vervoer: "Openbaar vervoer maakt onze mobiliteit inclusiever en duurzamer en het belang ervan zal alleen maar toenemen in de sociale en ecologische transitie.”

Lees meer over