Goed nieuws voor vzw Honk en eetcafé Upside Down

21 september 2019 | 12u17 | Gepost door redactie
Goed nieuws voor vzw Honk en eetcafé Upside Down
Het woon- en zorgproject voor jongeren met een beperking heeft goed nieuws: ze tekenden in voor een huis op de Hertogensite,waarmee ze eindelijk een vaste stek zullen hebben. Ook eetcafé Upside Down krijgt er onderdak.
Het bericht Goed nieuws voor vzw Honk en eetcafé Upside Down verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Blij nieuws! We vonden een huis. In het centrum van Leuven, op de Hertogensite, meer bepaald in de Minderbroedersstraat. Stad Leuven en Resiterra verbouwen er de vroegere ziekenhuissite tot een duurzame stadswijk met een mix van verschillende woonvormen. Waar ook plaats is voor een sociaal project als HONK”, zegt Lut Gailly, voorzitter van vzw Honk.

“We tekenden een principeakkoord met Resiterra. De ontwerpplannen zijn klaar. Elke HONKer krijgt zijn eigen studio met slaapruimte, zithoek en badkamer in het huis. We voorzien een gemeenschappelijke keuken, eetplaats, zithoek, terras en kleine tuin. En er is plaats voor ons eetcafé Upside Down. Ondertussen zetten we ook een financieringsplan op.”

Hoe loopt het nu verder?

“We werken de komende maanden samen met Resiterra de plannen af en hopen de aankoop gauw met succes af te ronden. Het plan is om begin 2021 te beginnen met de bouw van de woning en om in de zomer van 2022 te verhuizen. Binnenkort dus meer nieuws over de aankoop en het bouwproject. Maar ook hoe jij ons kan helpen om onze droom helemaal waar te maken, want zonder jouw steun geraken we er niet.”

Nieuwsgierig?

Kom op 26, 27 en 29 september naar de infomarkt over de benedenstad. Vzw HONK staat er  met een standje en geeft je graag meer uitleg over hun droomproject.

HONK is ontstaan vanuit een vriendengroep van 12 jongeren met een beperking. Marie, Ella, Simon, Lore, Sarah, Elias, Jorn, Jasper, Caline, Glen, Elien en Lauranne kennen elkaar van op school en van activiteiten buiten de school. Als vrienden versterken zij elkaar, dagen zij elkaar uit en zorgen zij voor elkaar. Als groep zijn ze zelfredzamer dan elk op zich. Hun vriendschap en de wens om samen te blijven is de bestaansreden van HONK.

Foto: Amélie Soenen

Het bericht Goed nieuws voor vzw Honk en eetcafé Upside Down verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over