Gezond feestje bij hernieuwing charter ‘Leuven, gezonde stad’

25 juni 2019 | 14u30 | Gepost door redactie
Gezond feestje bij hernieuwing charter ‘Leuven, gezonde stad’
De voorbije 5 jaar werkten de stad en verschillende Leuvense organisaties mee aan projecten om van Leuven een plek te maken die inwoners, bezoekers, werknemers, … stimuleert om gezond te leven. Op 27 juni hernieuwt de stad dit engagement.
Het bericht Gezond feestje bij hernieuwing charter ‘Leuven, gezonde stad’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Samen met vele andere Leuvense organisaties ondertekent het stadsbestuur het charter ‘Gezonde stad’ voor de periode 2019-2024. De stad koppelt deze ondertekening aan het feestelijk slotmoment van het Bewegen op Verwijzing-buurtproject in de Mannenstraat, een gezondheidsproject waar de stad trots op is.

Het project ‘Leuven, gezonde stad’ zet gezondheid op de agenda van heel wat sectoren, met acties rond gezonde voeding in kinderdagverblijven, valpreventie in woonzorgcentra, toegankelijke mondzorg voor kwetsbare groepen, rookstopcursussen, geestelijke gezondheidszorg voor vluchtelingen … Zo kunnen ook huisartsen via Bewegen op Verwijzing patiënten, die best meer zouden bewegen, doorverwijzen naar een coach die voor hen een beweegplan op maat opstelt. De stad betaalt de helft van de Vlaamse deelnemersbijdrage om het project voor iedereen open te stellen.

Van januari tot eind juni 2019 experimenteerde de stad met een intensief project in één Leuvense wijk.  Buurtcentrum Mannenstraat, De Hulster, Logo Oost-Brabant, Buurtsport stad Leuven, wijkgezondheidscentra De Ridderbuurt en Caleido, en huisartsen, apothekers en kinesisten uit de buurt kregen daar samen de buurtbewoners van de Mannenstraat aan het bewegen. Tijdens het feestelijke én sportieve slotmoment zullen de resultaten van dit buurtproject worden toegelicht.

Donderdag 27 juni om 16 uur in het Van Waeyenberghpark

Het bericht Gezond feestje bij hernieuwing charter ‘Leuven, gezonde stad’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over