Geweld tegen politie

28 augustus 2019 | 13u33 | Gepost door redactie
Zelf achter dieven aan op Oude Markt
Dinsdagavond moest de politie tussenkomen in het UZ Gasthuisberg en kreeg zelf rake klappen. De politie werd ter plaatse geroepen omdat een man met psychische problemen weggelopen was van de afdeling waar hij verbleef en agressief werd naar het medisch personeel. Toen de politie ter plaatse kwam keerde de man zich tegen de politie. Hij […]
Het bericht Geweld tegen politie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Dinsdagavond moest de politie tussenkomen in het UZ Gasthuisberg en kreeg zelf rake klappen. De politie werd ter plaatse geroepen omdat een man met psychische problemen weggelopen was van de afdeling waar hij verbleef en agressief werd naar het medisch personeel. Toen de politie ter plaatse kwam keerde de man zich tegen de politie. Hij deelde elleboogstoten uit en probeerde te steken met een pen. Hij kon overmeesterd worden en werd overgebracht naar een gesloten afdeling. De betrokken inspecteurs werden door de tussenkomst licht gewond. Het parket werd verwittigd en er werd proces-verbaal opgesteld voor slagen aan de politie.

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg een dronken klant het aan de stok met een barman op de Oude Markt. De 28-jarige man uit Tienen had duidelijk genoeg gedronken en kreeg geen alcohol meer van de barman. Dit was niet naar de zin van de Tienenaar en hij bleef voor problemen zorgen aan het café. Een ploeg van de Leuvense politie was op dat moment aan het patrouilleren op de Oude Markt en werd aangesproken over het voorval. Toen de politie tussenbeide kwam verzette de man zich hevig. Hij werd meegenomen en mocht afkoelen in een politiecel. Er werd proces-verbaal opgesteld voor weerspannigheid.

Het bericht Geweld tegen politie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over