Gevaarlijke verkeerssituatie in Tiensestraat

17 juni 2019 | 22u42 | Gepost door redactie
Gevaarlijke verkeerssituatie in Tiensestraat
Wie regelmatig door de Tiensestraat wandelt, heeft het misschien al opgemerkt: ter hoogte van de laad- en losplaats aan koffiebar Le Mustache is de rijbaan te smal, waardoor vrachtwagens er vaak op de stoep rijden.
Het bericht Gevaarlijke verkeerssituatie in Tiensestraat verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Het is hier heel gevaarlijk”, zegt Mutlu Okumus, uitbater van Le Mustache. “Net voorbij onze zaak is er een plaats voor laden en lossen, op het stuk waar de Tiensestraat zeer smal is. Vaak staat er een vrachtwagen en als er dan een andere vrachtwagen of vuilniswagen voorbij moet, is de rijbaan geblokkeerd omdat ze te smal is. Ik begrijp dat die mensen niet kunnen wachten tot de geparkeerde vrachtwagen vertrekt, maar wat doen ze: ze rijden op de stoep. Ook fietsers en motorrijders gebruiken er de stoep. Ik heb al meermaals mensen zien wegspringen, vandaag nog een dame met kinderwagen. Elke dag geeft die laad- en losplaats hier problemen.”

De oplossing is eenvoudig

Er hoeven volgens de zaakvoerder van Le Mustache geen ingrijpende werken te gebeuren om het probleem op te lossen. “Net voor de huidige laad- en losplaats is een gewone parkeerplaats, die perfect kan gebruikt worden voor vrachtwagens om te laden en te lossen. Op dat stuk is de Tiensestraat breed genoeg, zodat 2 vrachtwagens elkaar zonder problemen kunnen kruisen. Bovendien kunnen mensen met kinderwagens dan ook ongestoord wandelen, wat nu niet kan, omdat de stoep te smal is aan de huidige laad- en losplaats. Het is enkel een kwestie van de gewone parkeerplaats te wisselen met de laad- en losplaats. Ik hoop dat het stadsbestuur de ernst van de situatie inziet en ingrijpt voor er echt ongelukken gebeuren. Ik nodig hen uit om eens een koffietje te komen drinken als er een vrachtwagen op de laad- en losplaats staat. Dan kunnen ze zelf zien hoe erg het hier gesteld is.”

Het bericht Gevaarlijke verkeerssituatie in Tiensestraat verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over