Gerechtelijk onderzoek naar bromfietsdiefstal

Verkeersongeval met niet-verzekerde bromfiets
De politie van Leuven betrapte op zondag 19 juli 2020 tijdens een fenomeengerichte patrouille een man die een bromfiets had gestolen. De verdachte werd voorgeleid en vrijgelaten onder voorwaarden.

Agenten zagen een man met een bromfiets een leegstaand appartementsgebouw in Kessel-Lo binnengaan. Het gebouw is gekend als plaats waar druggebruikers samenkomen. De politie ging het pand binnen en controleerde de bromfiets. Deze stond geseind als gestolen. In het appartementsgebouw trof de politie de verdachte aan. Hij was in het bezit van een sleutel die paste op een hangslot dat in de bagageruimte van de gestolen bromfiets lag. Er lagen ook drie tangen in.

De man ontkende dat hij iets te maken had met de diefstal van de bromfiets. De verdachte is goed gekend bij politie en gerecht voor soortgelijke feiten. Hij had ook verschillende spuiten en een gebruikershoeveelheid speed bij zich. Het parket vorderde de onderzoeksrechter tegen de 32-jarige man uit Leuven, op verdenking van diefstal en drugsbezit. De verdachte werd voorgeleid op 20 juli en werd vrijgelaten onder voorwaarden.