Georges Verdeyen, de oudste mannelijke inwoner van Leuven, is 104 geworden en dit jaar komen er nog 25 eeuwelingen bij

28 februari 2024 | 09u03 | Gepost door annpeeters
Georges

In Leuven vinden we een bijzondere groep bewoners: 33 mensen die de unieke mijlpaal van een eeuw bereikt hebben. Binnen deze groep vinden we 7 mannen en 26 vrouwen. De oudste man is 104, de oudste vrouw is 105.

Het is bewonderenswaardig om te zien hoeveel mensen in Leuven de leeftijd van 100 jaar bereiken en zelfs ouder worden. Er wonen momenteel 33 100-jarigen of inwoners die ouder zijn dan 100 jaar. Het is opmerkelijk dat er zoveel mensen van deze gezegende leeftijd in één stad wonen. En als het allemaal goed gaat en ze blijven gezond en wel, worden er tegen het einde van het jaar nog eens 25 extra 100-jarigen aan deze indrukwekkende lijst toegevoegd. Dat brengt het totale aantal eeuwelingen in Leuven op 58.

De 33 eeuwelingen wonen verspreid over Leuven en haar deelgemeenten. In Heverlee wonen maar liefst tien mensen die ouder zijn dan 100 jaar. De rustige en groene omgeving van Heverlee kan een positieve invloed hebben op hun welzijn. In Leuven zelf zijn er dertien inwoners die de leeftijd van 100 jaar bereikt hebben. In Wijgmaal wonen op haar beurt twee eeuwelingen, in Kessel-Lo zijn vijf inwoners ouder dan 100 jaar. Last but not least, Wilsele telt drie kranige 100-plussers.

Onder al deze mensen springen er wel twee in het oog - de oudste vrouw en de oudste man in Leuven. De oudste vrouw in Leuven is Marie, ze is 105 jaar oud. De oudste man is Georges, hij werd onlangs 104 jaar oud. Zijn optimisme en levensvreugde zijn bewonderenswaardig en laten zien dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn om te genieten van het leven. Op zijn verjaardagsfeestje genoot hij van heerlijke pannenkoeken en die hebben hem gesmaakt. Proficiat Georges!

Dit artikel verscheen deze week ook in Passe-Partout Leuven.

Lees meer over