Geoffrey uit Down the Road zet vrijwilligerswerk in de kijker

2 maart 2020 | 13u40 | Gepost door redactie
Geoffrey uit Down the Road zet vrijwilligerswerk in de kijker
Deze week staat helemaal in het teken van de vrijwilliger. Heel wat Leuvenaars zetten iedere dag mee hun schouders onder de verschillende diensten van Zorg Leuven. De week van de vrijwilliger, die dit jaar van 29 februari tot 8 maart loopt, is dan ook de ideale gelegenheid om hen uitvoerig te bedanken en in de bloemetjes te zetten.
Het bericht Geoffrey uit Down the Road zet vrijwilligerswerk in de kijker verscheen eerst op Leuven Actueel.

Binnen Zorg Leuven zijn er maar liefst 320 vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken in de woonzorgcentra en de lokale dienstencentra. Eén van deze vrijwilligers is bovendien geen onbekende: Geoffrey, die te zien was in seizoen 2 van het programma ‘Down the Road’ op Eén, doet al een tijdje vrijwilligerswerk in woonzorgcentrum Ter Putkapelle. “Ik bedeel hier eerst de krantjes en daarna doe ik de vaatwasmachine. Tijdens de gymles doen we allerlei dingen met ons lichaam en dat vind ik leuk!”, vertelt Geoffrey enthousiast.

“Het is hartverwarmend dat zoveel Leuvenaars zich, net als Geoffrey, engageren om vrijwilligerswerk te doen bij de woonzorgcentra en lokale dienstencentra van Zorg Leuven. Ze zetten zich dag in dag uit belangeloos in voor een ander en dat verdient echt wel bijzondere erkenning”, vertelt Bieke Verlinden, voorzitter van Zorg Leuven. “Ze houden de Leuvenaars fit door hun aanbod aan activiteiten, voorzien een warme koffie en een babbel aan de bar en doen uitstapjes met de bewoners van de woonzorgcentra. Kortom, allemaal zaken die een wereld van verschil betekenen voor heel wat Leuvenaars. Ik ben dan ook heel dankbaar voor de inzet van alle vrijwilligers. Bedankt om samen meer mogelijk te maken!” sluit Bieke Verlinden af.

Geoffrey legt uit welke skills je nodig hebt om vrijwilligerswerk te doen bij Zorg Leuven: “Je aandacht erbij houden, zorgvuldig zijn, voorzichtig zijn, vriendelijk zijn… en gewoon veel spieren kweken!” Interesse om samen met Geoffrey en 319 andere vrijwilligers aan de slag te gaan als vrijwilliger binnen Zorg Leuven? Bekijk dan zeker de vrijwilligerspagina met alle mogelijkheden: www.zorgleuven.be/vrijwilligers-gezocht?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Geoffrey uit Down the Road zet vrijwilligerswerk in de kijker verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over