Geen parkeerplaats? Drop je wagen op het Martelarenplein

Martelarenplein
Zaterdagnacht stonden er heel wat wagens geparkeerd op het Martelarenplein aan het station van Leuven.

Vergunningshouders mogen over het Martelarenplein rijden en laden en lossen mag er ook  als je het plein oprijdt via de Diestsevest, maar parkeren is er niet toegelaten. Het plein mag ook niet gebruikt worden als kiss & ride zone.

Wie het plein opgereden is langs de kant van de Tiensevest mag zich aan een GAS-boete verwachten, wie van de andere kant kwam, zou er wel eens zonder boete vanaf kunnen komen. 

Volgens schepen Dessers (Groen) gaat het om mensen die naar het festival van Werchter getrokken zijn: "Dit beeld is niet oké, maar het ging inderdaad zonder twijfel om ouders die hun tieners kwamen oppikken na Werchter. Mijn dochter was er ook, ikzelf ook trouwens,  en dat plezier is ook wel wat waard. Je kan maar hopen dat die jongelui de dag van hun leven hebben beleefd."

"Het Martelarenplein en het deel van de Tiensevest tussen de Diestsevest en het Martelarenplein is een zone E1. Dit betekent dat het in heel deze zone verboden is om te parkeren. Stilstaan om mensen te laten in- en uitstappen is wel toegelaten", zegt Mathieu Caudron, Hoofdinspecteur van Politie Leuven. "Als de auto’s er langer staan dan louter de tijd om mensen te laten in- en uitstappen staan ze geparkeerd. Dit is een inbreuk op het gecoördineerd politiereglement van de stad Leuven (art. 769.14). Op deze inbreuk staat een administratieve geldboete van 58 euro."

Lees meer over