Geen Erfgoeddag in 2020

24 maart 2020 | 11u11 | Gepost door redactie
Geen Erfgoeddag in 2020
Door de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus is op Vlaams niveau beslist om de Erfgoeddag met thema ‘De Nacht’ op 25 en 26 april 2020 af te gelasten. Bepaalde Leuvense activiteiten voorzien voor Erfgoeddag, zullen op een later tijdstip plaatsvinden. Het gros van het Leuvense programma wordt doorgeschoven naar de editie van volgend jaar: op zaterdag 24 en zondag 25 april 2021. Zo kunnen we de Leuvenaars en bezoekers van onze stad toch nog in uitgesteld relais laten genieten van het mooie erfgoedprogramma dat al in de steigers stond.
Het bericht Geen Erfgoeddag in 2020 verscheen eerst op Leuven Actueel.

“De jaarlijkse Erfgoeddag trekt in Leuven om en bij de 10.000 bezoekers. We willen hen een volwaardig programma kunnen aanbieden in veilige en gezonde omstandigheden. Ook voor de Leuvense erfgoedpartners willen we optimale omstandigheden creëren zodat hun voorbereidingswerk ten volle rendeert. De Vlaamse beslissing om nu al de knoop door te hakken en Erfgoeddag 2020 af te gelasten, vinden wij dan ook de juiste”, aldus schepen van cultuur, Denise Vandevoort.

FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, dat de Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel coördineert, besliste vandaag in samenspraak met het kabinet Jambon om het evenement te annuleren.

Om de voorbereidingen van de partners rond het thema ‘Nacht’ niet verloren te laten gaan, zal dit thema hernomen worden volgend jaar. Het eerder vooropgestelde thema voor 2021 ‘Onderwijs’ wordt verschoven naar Erfgoeddag 2022. Gezien de coronacrisis een grote impact heeft op het onderwijs, is het nu al duidelijk dat de voorbereidingstijd voor een echte samenwerking tussen de onderwijs- en cultureel-erfgoedsector te kort is. Met andere woorden: het is uitkijken naar de volgende editie van Erfgoeddag, op 24 en 25 april 2021 in het teken van De Nacht.

Het bericht Geen Erfgoeddag in 2020 verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over