Geen enkel draagvlak voor Perron 3000 bij leerkrachten Sint-Pieterscollege

15 november 2019 | 07u40 | Gepost door redactie
Leerlingen en leerkrachten halen hun slag thuis: scholenfusie gaat niet door
Voor het toekomstplan Perron 3000, dat al bijna twee maanden de Leuvense gemoederen beroert, bestaat geen enkel draagvlak bij de leerkrachten van het Sint-Pieterscollege, een van de drie (of misschien zelfs meer) middelbare Leuvense scholen die vanaf 1 september 2021 zouden verdwijnen, om plaats te maken voor één grote eerstegraadsschool en één of meer scholen voor de hogere jaren. Het complete gebrek aan draagvlak blijkt uit een bevraging bij de leerkrachten.
Het bericht Geen enkel draagvlak voor Perron 3000 bij leerkrachten Sint-Pieterscollege verscheen eerst op Leuven Actueel.

De bevraging is een initiatief van de leerkrachten die deel uitmaken van de schoolraad van het Sint-Pieterscollege. Zij wilden onderzoeken of en welk draagvlak er bij de leerkrachten bestaat voor Perron 3000. De bevraging gebeurde op papier en met een gesloten stembus, om de anonimiteit en het correcte verloop te bewaken.

89% van de leerkrachten (112 van de 123 leerkrachten) vulde de enquête in. Van de 11 personen die niet invulden, zijn er 9 in ziekteverlof of anderszins afwezig, 2 wensten zich te onthouden.

Enkele in het oog springende resultaten van de bevraging:
– 97 % van de leerkrachten is tegen het plan. Er is werkelijk geen enkel draagvlak voor Perron 3000
– 59 % van de leerkrachten heeft sinds de bekendmaking van Perron 3000 al overwogen een andere job of school te zoeken
– Maar liefst 91 % van de leerkrachten ervaart stress door Perron 3000
– 94 % merkt een negatieve invloed van Perron 3000 op de relatie tussen de leerkrachten en de directie
– 85 % vindt dat de lancering van Perron 3000 een negatieve invloed heeft op de werking van de school
– 70 % vindt dat er door participatie een ander en gefundeerd plan moet komen

De resultaten van deze bevraging zijn op de schoolraad gedeeld met ouders, leerlingen en directie en werden doorgestuurd naar de leden van de raad van bestuur. De leerkrachten van het Sint-Pieterscollege hopen dat ze, na dit zoveelste duidelijke signaal, wél gehoord zullen worden. Ze vragen ook de oprichting van een pedagogische raad.

Het bericht Geen enkel draagvlak voor Perron 3000 bij leerkrachten Sint-Pieterscollege verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over