Geen alternatief programma voor Paasfeesten

22 februari 2021 | 13u57 | Gepost door annpeeters
Paasfeesten
In oktober vorig jaar waren de organisatoren van de Leuvense Paasfeesten er nog van overtuigd dat ze een alternatief programma konden brengen in het weekend van 2 tot 5 april, maar die gedachte moeten ze nu laten varen.

"In oktober vorig jaar hadden we allemaal nog goede moed dat het met Corona snel de goede kant op zou gaan. We waren toen naar ons gevoel realistisch door het internationale karakter van de Paasfeesten reeds te laten varen, maar hadden wel de hoop met de Leuvense groepen nog het beste van onszelf te kunnen geven. Maar in de huidige situatie, met de huidige cijfers en predicties, en kijkend naar de voorwaarden in de evenementenmatrix, ziet het er niet naar uit dat het tegen Pasen mogelijk is om een event te organiseren in de sfeer en dynamiek die we met de Paasfeesten voor ogen houden. Ook het stadsbestuur had al laten weten dat er sowieso geen sprake kon zijn van een grootschalig event, en ook de voorbereiding van de deelnemende groepen is onmogelijk", zegt voorzitter Nico Roose, in naam van het ganse bestuur.

"Dit alles heeft ons doen beslissen om ook in 2021 de Paasfeesten niet te laten doorgaan. Het is met spijt in het hart, maar verder uitstellen van een beslissing, met de vooruitzichten die er momenteel zijn, heeft weinig zin. We hopen natuurlijk dat we op jullie allemaal kunnen rekenen voor de editie van 2022! En we bekijken zeker of we vb. in de zomer, in samenwerking met de Leuvense groepen, en het stadsbestuur, op het moment dat het allemaal terug mag, misschien toch volksdans en volkskunst in de kijker kunnen zetten."

Lees meer over