Gebedshuizen in Leuven openen deuren voor publiek

20 september 2019 | 12u29 | Gepost door redactie
Gebedshuizen in Leuven openen deuren voor publiek
Na de succeseditie van vorig jaar pakt PARCUM opnieuw uit met een interreligieuze tocht langs verschillende gebedshuizen in Leuven. Op zaterdag 28 september openen in en rond de stad verschillende geloofsgemeenschappen de deuren om de bezoeker kennis te laten maken met het gebouw en de eredienst zelf.
Het bericht Gebedshuizen in Leuven openen deuren voor publiek verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Een religieus bouwwerk spreekt bij veel mensen nog tot de verbeelding en roept veel vragen op,” zegt Julie Aerts, “Maar vaak is er nog een drempel om in dialoog te treden met andere geloofsgemeenschappen.” Om die stap te verkleinen organiseert het dialoogmuseum de interreligieuze tocht ‘PARCUM breekt uit’.

Op de fiets of te voet trekken de deelnemers langs de studentenmoskee in het hartje van Leuven, de Protestantse Kerk Leuven in Heverlee en de Sint-Jan-Evangelistkerk in de Abdij van Park. De volgorde is zelf te kiezen. Op geregelde tijdstippen worden rondleidingen in de gebouwen voorzien. “We raden aan om de tocht te starten in het museum,” zegt Julie Aerts. Daar loopt momenteel de tentoonstelling ‘This is not a collection’, die vooral doet nadenken over de betekenis en toekomst van religieus erfgoed. “Een betere start voor een diepgaande dag bestaat niet,” besluit Aerts.

De gebedshuizen zijn vrij te bezoeken. Voor de tentoonstelling dient een inkomticket gekocht te worden. Meer info op www.parcum.be?utm_source=rss&utm_medium=rss.

Praktisch

Wanneer:

28 september, vrij starten tussen 11 en 16 uur

Locaties:

Sint-Jan-Evangelistkerk (Abdij van Park 7, Heverlee):  rondleidingen om 12u30-13u30-14u30-15u30

Protestantse Kerk (Matadilaan 6, 3001 Leuven): rondleidingen om 13u30-14u30-15u30-16u30

Studentenmoskee IMSAL (Rijschoolstraat 23, 3000 Leuven): rondleidingen om 14u30-15u30-17u30

PARCUM: te bezoeken tot 17u

Tickets: € 10 standaard | € 8 kortinghouder | -12 jaar gratis

Meer info: www.parcum.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Gebedshuizen in Leuven openen deuren voor publiek verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over