Gasontploffing in Hauthemse Muziek Kabin kan vader des huizes (49) zeven jaar cel kosten

6 oktober 2021 | 08u12 | Gepost door redactieleuven…
Vader en dochter Hauthemse Muziek Kabin
Een gasontploffing in de Hauthemse Muziek Kabin in Hoegaarden op 31 mei heeft een gerechtelijk staartje gekregen. Het Leuvense parket vermoedt dat pater familias S.J. moedwillig een gasfles tot ontploffing bracht om zijn dochter een lesje te leren tijdens een ruzie. De vrouw liep destijds zware brandwonden op in het gelaat en aan de armen. 

Lagen familieperikelen aan de basis van de gasontploffing vier maand geleden of was het louter een onvoorzichtigheid? Het Leuvense parket gaat uit van de eerste optie. S.J. (49) is namelijk ook geen onbesproken blad in Hoegaarden en heeft al 51 veroordelingen op zijn conto voor tal van misdrijven. Op 31 mei liep het echter weer fout. De man ging tijdens een ruzie met zijn dochter over de nieuwe partner van hem in de Hauthemse Muziek Kabin, een (karaoke)bar in de kelder van de woning, door het lint. Het kwam tot een ontploffing waarbij zijn dochter zwaar verbrand geraakte en moest worden overgebracht naar het brandwondencentrum. Volgens het parket is er meer aan de hand en draaide J. opzettelijk een gasfles open, met de vuurexplosie als gevolg. "Hij heeft de gasfles opzettelijk opengedraaid, al had hij de gevolgen misschien niet gewild. Hij heeft het gas laten ontsnappen en zo de gevolgen a priori aanvaard. Het opzet dat vereist is voor de tenlastelegging", sneerde de procureur. Die vroeg 7 jaar cel voor de opzettelijke brandstichting bij nacht. J. zit nog steeds in de cel en had op het moment van de feiten een enkelband. Die nacht nuttigde hij ook alcohol, iets wat in overtreding is met zijn voorwaarden. 

De verdediging kreeg geen weerwerk van een burgerlijke partij, want de dochter had zich al lang terug verzoend met haar vader. Zij kwam hem zelfs steunen in de rechtbank. De vrouw staat ondertussen al terug achter de toog in de bar. Recent werd J. nog wel veroordeeld om een deel van zijn woning terug af te breken, omdat hij een aanbouw had gezet zonder vergunning. De man kwam in 2009 in het nieuws omdat hij 28 ton afval rond zijn woning verzameld had. De kostprijs om alles op te kuisen liep toen op tot bijna 3 miljoen euro. De man ligt al jaren op ramkoers met de burgemeester, politie en gerecht. Of hij een 52ste veroordeling mag bij noteren op zijn strafregister weet de veertiger op 26 oktober. 

Lees meer over