Frimout scoort zomerhit met Copacabana

14 juni 2019 | 18u00 | Gepost door redactie
Frimout scoort zomerhit met Copacabana
De groep Frimout uit Wijgmaal heeft momenteel een radiohitje te pakken met hun nieuwe single Copacabana. In het najaar staan ze in de Schouwburg, maar eerst kan je hen aan het werk zien op de Abdijfeesten.
Het bericht Frimout scoort zomerhit met Copacabana verscheen eerst op Leuven Actueel.

De Wijgmaalse Frimout-frontman Stef Willems schreef de zomerhit Copacabana samen met singer-songwriter Pieter Schrevens uit Linden.  “De single loopt goed op tal van radiozenders, zoals Radio2, en de bijhorende clip met onder andere  Katja Retsin en Kobe Van Herwegen is momenteel de meest gedraaide clip op Ment tv. De clip is opgenomen in de enige echte Club Copacabana van wijlen Tony Cabana. Onze nieuwe single sluipt stilaan richting top 20 in de Vlaamse Ultratop”, zegt Stef Willems.

Copacabana is een Nederlands reggaeton-nummer. “Het is voor het eerst dat we ons aan dat genre wagen. Copacabana gaat over een avondje uit in de club, waarbij één charmeur alle dames het hoofd op hol brengt. Eén uitverkoren dame heeft het geluk om deze Don Juan te kunnen strikken. Katja Retsin ken ik al 10 jaar, ik werkte vroeger achter de schermen bij televisie en kwam haar af en toe tegen. Ze heeft niet lang getwijfeld om toe te zeggen toen ik haar vroeg voor de clip. Kobe kende ik niet persoonlijk, maar hij kende ons wel en heeft meteen toegezegd toen ik hem het scenario uitlegde, namelijk dat hij uiteindelijk met Katja Retsin in bed mocht belanden.”

Op zondag 23 juni om 17 uur sluit Frimout de Abdijfeesten in Vlierbeek af. “Voor het tweede jaar op rij, mogen we voor eigen volk het festival afsluiten. En afgelopen zaterdag is ook de ticketverkoop gestart voor ons optreden op zondag 10 november in de Stadsschouwburg in Leuven. Daar spelen we de voorstelling’ Flits me terug naar de jaren ’80’. We brengen daarin niet alleen eigen werk, maar ook een selectie uit de mooiste Nederlandstalige nummer uit de jaren ’80 uit Vlaanderen en Nederland, van Het Goede Doel tot Wim De Craene, en van Jan De Wilde tot Frank Boeijen. Er zijn al meer dan 200 kaarten de deur uit. Dat weekend brengen we ook een gloednieuwe EP uit.”

Het bericht Frimout scoort zomerhit met Copacabana verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over