FOTOSPECIAL: Familie en vrienden nemen pakkend afscheid van overleden Lander Segers (47)

Lander Segers
Familie, vrienden, collega's en leerlingen hebben vanmiddag afscheid genomen van Lander Segers. De 47-jarige broer van Iwein en Lennart overleed aan de gevolgen van een hitteslag toen hij onderweg was naar Santiago De Compostella. Zo'n 500 aanwezigen tekenden present in een beklijvend afscheid in crematorium Hofheide in Nieuwrode.

Onder het nummer Broer van De Mens werd de afscheidsplechtigheid van Lander Segers gestart. Het werd een emotioneel afscheid van een man die duidelijk veel mensen wist te begeesteren. "Het leek wel alsof Lander als kind in een ketel met charme gevallen te zijn. Hij is uitgegroeid tot een fantastisch persoon die niemand ooit zal vergeten. Hij was voor velen een vriend voor het leven", zei broer Iwein Segers. Ook dochter Nette kwam aan het woord. "Ik wil je laten weten hoe trots ik wel ben op jou. Hoe goed jij kan lesgeven, muziek spelen, hoe jij kan fietsen, maar vooral wat voor een hilarische persoon jij was. Zelfs het nalezen van mijn schoolwerk, terwijl je wist dat er dt-fouten gingen staan, was geen probleem."

Lander was leerkracht in Terbank. Zijn collega's prezen Lander voor zijn gedrevenheid, empathie en vele talenten. Maar vooral omdat Lander altijd bleef wie hij was. "Je laat ons verweesd achter. Er zit allemaal een beetje Lander in elk van ons", klonk het.

Lander kreeg een indrukwekkende staande ovatie. "Nog één keer voor de mens die jij was. Voor het zoete colablik, altijd halfvol." Nadien volgde een optreden van 'De laatste match van Ivan Lendl', de band waar Lander deel van uitmaakte. Het werd een emotioneel eerbetoon aan de man die een inspiratie bleek voor velen. 

Lees meer over