Fluo strepen op bumpers politievoertuigen voor een betere zichtbaarheid

7 juni 2020 | 22u16 | Gepost door redactie
Fluo strepen op bumpers politievoertuigen voor een betere zichtbaarheid
Gemeenteraadsleden Lies Verlinden en Pieterjan Vangerven komen met een voorstel om in de toekomst de voertuigen van de interventiedienst en de verkeersdienst van de Leuvense politie extra zichtbaar te maken door middel van fel gekleurde bumpers. Op die manier worden ze bij dringende oproepen en ongevallen nog zichtbaarder, waardoor zowel de veiligheid voor de agenten als die van de burger toeneemt.
Het bericht Fluo strepen op bumpers politievoertuigen voor een betere zichtbaarheid verscheen eerst op Leuven Actueel.

“De politie-striping, die is ingevoerd bij de eenmaking van de politie, is niet altijd even zichtbaar aan de voor- en achterkant. Zeker niet wanneer men dit vergelijkt met politiewagens in het buitenland”, zegt Pieterjan Vangerven (N-VA). “Om de zichtbaarheid te verbeteren, hebben veel lokale politiekorpsen het voorbeeld van de federale wegpolitie gevolgd en gekozen voor felle bumpers. De politiezones van Gent, Antwerpen, Hasselt, Genk, Mechelen en vrijwel alle andere Vlaamse centrumsteden en ook tal van landelijke zones hebben er al voor gekozen om te werken met felle bumpers. In Antwerpen en Genk was er gekozen voor fluo-geel, de meeste anderen hebben gekozen voor fluo-oranje. Er lijken ons weinig argumenten te zijn, om ook onze politievoertuigen niet op deze manier meer zichtbaar te maken.”

“Wij stellen voor dat de Leuvense politie dit voorbeeld volgt en zo de veiligheid bij dringende interventies en ongevallen verhoogt. Weggebruikers zullen de voertuigen veel sneller opmerken. Om dezelfde reden werden de motorvesten en het bovenste deel van de kogelwerende vesten trouwens ook al oranje”, zegt Lies Verlinden (N-VA). “We zijn er ons uiteraard van bewust dat de fluo strepen niet voor alle opdrachten wenselijk zijn. Voor discrete opdrachten dienen onopvallende anonieme wagens gebruikt te worden en ook de wagens van de wijkpolitie kunnen gerust gewoon wit blijven.”

Het bericht Fluo strepen op bumpers politievoertuigen voor een betere zichtbaarheid verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over