Flitsresultaten van de maand juni

12.064 wagens gecontroleerd op snelheid
In totaal werden in de maand juni 32.395 auto’s gecontroleerd door de anonieme flitsvoertuigen en de camera op statief. Daarvan reden er 1.280 te snel.

Binnen de Leuvense ring, waar maximaal 30 km/uur mag gereden worden, werd onder meer gecontroleerd in de Blijde Inkomststraat, Vesaliusstraat, Van Evenstraat, Minckelerstraat, Justus Lipsiusstraat, Kapucijnenvoer, Naamsestraat, en Parkstraat. De hoogste snelheden werden geregistreerd in de Blijde Inkomststraat en de Minckelerstraat, telkens 68 km/uur.

In Kessel-Lo werd de flitser opgesteld in onder meer de Platte Lostraat, Eenmeilaan, Holsbeeksesteenweg, Kesseldallaan, Koetsweg, Koning Albertlaan, Rerum Novarumlaan, Trolieberg, Vlierbeeklaan en Wilselsesteenweg. De snelste bestuurder werd geflitst op de Eenmeilaan en reed (tijdens de nacht) 110 km/uur.

In Heverlee werd gecontroleerd in onder meer de Hertostraat, Broekstraat, Geldenaaksebaan, Huttelaan, Vandenbemptlaan, Meerdaalboslaan, Tervuursesteenweg, Philipslaan en de Tervuursevest. In de zones waar maximaal 50 km/uur mag gereden worden, reed het snelste voertuig 87 km/uur. Dat was in de Hertogstraat. In de zones met maximale snelheid tot 30 km/uur werd in de Huttelaan een auto geflitst tegen 69 km/uur. Ook op de Tervuursesteenweg werd gecontroleerd in een zone waar naar aanleiding van werken tijdelijk maximaal 30 km/uur mocht gereden worden. Een bestuurder werd er geflitst tegen een snelheid van 73 km/uur. Op de Meerdaalboslaan tenslotte, waar maximaal 90 km/uur mag gereden worden, werd een bestuurder betrapt met een snelheid van 168 km/uur.

In Wilsele en Wijgmaal werd gecontroleerd op onder meer de Aarschotsesteenweg, Rotselaarsesteenweg, Wijgmaalsesteenweg en de Vaartdijk. Op de Aarschotsesteenweg werd een bestuurder in de bebouwde kom waar maximaal 50 km/uur mag gereden worden, geflitst tegen 105 km/uur.

Lees meer over