Flessenpost voor ouders en kinderen

17 April 2020 | 11u49 | Gepost door redactie
Flessenpost voor ouders en kinderen
Kim Crabeels schrijft kinderboeken en geeft als auteur ook veel lezingen. Maart - de kinderboekenmaand - moest voor haar een erg drukke maand worden, maar corona gooide roet in het eten. Toch bleef Kim niet bij de pakken zitten. Tot grote vreugde van kinderen én hun ouders.
Het bericht Flessenpost voor ouders en kinderen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Voor het eerste filmpje was er een speciaal verzoek. “De bib vroeg me mijn boekje ‘Magnus is ziek’ voor te lezen”, gaat Kim verder. “Erg toepasselijk natuurlijk in deze periode.” Al snel had Kim de smaak te pakken en ging ze ook met ‘Magnus en de kakado’ aan de slag. “In dat boek vind je een recept voor drolkoekjes. Het leek me wel plezierig om die te bakken. En blijkbaar vond ik dat niet alleen. Plots zat mijn mailbox vol met foto’s van kindjes die drolkoekjes maken.” Ook in het derde filmpje, dat draait om ‘De eenzaamste walvis ter wereld’, vind je een doe-tip. “Kinderen krijgen de opdracht om flessenpost te versturen. Ideaal om het contact met de buren te bewaren nu we niet zomaar bij elkaar meer kunnen binnenwippen.”

Net als iedereen kijkt Kim uit naar het einde van de coronacisis. “Ik snak ernaar om mijn ouders eens goed vast te pakken. Of om een barbecue te houden met de vrienden. Ook mis ik de interactie wanneer ik voorlees, want daarvan steek je het meeste op.” Toch ziet ze ook voordelen aan deze periode. “Nu we het wat rustiger hebben leer je dingen relativeren en komt er meer tijd vrij voor het gezin. Je gaat dan ook sneller experimenteren. Waarschijnlijk had ik anders nooit zulke filmpjes opgenomen. Iets wat ik later zeker nog van plan ben. Bovendien werkt die rust ook inspirerend: mijn hoofd zit vol ideeën voor nieuwe boeken!”

Het bericht Flessenpost voor ouders en kinderen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over