Filmjournalist Ward Verrijcken (47) overleden

Ward Verrijcken
VRT-filmjournalist Ward Verrijcken is overleden. De Leuvenaar werd wereldberoemd in Vlaanderen doordat hij de grootste sterren der aarde interviewde. Hij werd 47 jaar.

Ward Verrijcken werkte al sinds 2001 voor de openbare omroep. Hij ontpopte zich tot dé filmkenner van de redactie, pendelde tussen rode lopers in Vlaanderen en Hollywood, en interviewde de grootste sterren der aarde. Hij was onder andere filmreporter voor De Rode Loper, en de laatste jaren was hij filmverslaggever voor Het Journaal, Radio 1 en VRT NWS.

Los van zijn professionaliteit was Ward vooral heel geliefd. Niet alleen door de mensen die hij interviewde - wat vaak bleek uit de amusante reportages die hij maakte - maar ook door zijn collega’s. Die reageerden vandaag massaal aangedaan op het nieuws van Wards overlijden. Zo had Martine Tanghe het zichtbaar moeilijk toen ze zijn dood moest aankondigen in het journaal van 19 uur. En ook op sociale media werd verslagen gereageerd.

In een persbericht van de VRT klinkt het als volgt: “Het is met enorme droefheid en een ongelofelijk gevoel van verslagenheid dat we moeten bekend maken dat onze dierbare collega Ward Verrijcken overleden is. We gaan hem en de bevlogen manier waarop hij over zijn grote passie film vertelde heel hard missen. Ward was voor de VRT ‘onze man’ op de rode loper, in de filmzalen, voor de interviews met de internationale en Vlaamse filmsterren... Altijd was hij voor tv, radio en online meteen bereid om een filmtip te geven of een anekdote te delen. We gaan Ward heel hard missen. We wensen zijn familie en dierbaren heel veel sterkte.”

Op vraag van de familie wordt er niet gecommuniceerd over de doodsoorzaak.

Foto: VRT NWS

Lees meer over