Fifty One Club en Hugo Symons schenken 4.500 euro aan Zorgcirkels Jongdementie

Fifty One Club Leuve 4.500 euro voor Zorgcirkels Jongdementie Met Hugo Symons

Serviceclub Fifty One Club Leuven heeft het Leuvense Zorgcentrum Jongdementie een cheque van 4.500 euro overhandigd. Dat was de opbrengst van de toneeluitvoering Veioët/Achteroët van Hugo Symons in samenwerking met de Fifty One Club.

Zorgcirkels Jongdementie in Leuven heeft recent een cheque ter waarde van 4.500 euro mogen ontvangen uit handen van Hugo Symons en van Lieven Vandermeersch en John Coose, respectievelijk voorzitter Fifty One Club Leuven en voorzitter Dienst aan de Gemeenschap Fifty One Leuven. Het bedrag was de opbrengst van de voorstelling Veioët/Achteroët die Hugo Symons op 18 december in samenwerking met de Fifty One Club Leuven gaf.

Hugo heeft onze dag gemaakt,” zei Jan-Erik Koch, voorzitter van Zorgcirkels Jongdementie bij de overhandiging van de cheque. “We zijn niet gesubsidieerd en kunnen dit goed gebruiken.” Zorgcirkels Jongdementie zet zich in voor personen bij wie voor hun 65-ste al de eerste symptomen van dementie zijn vastgesteld en ook voor hun omgeving. Dat gebeurt via zorgbegeleiding aan huis of in het dagcentrum De Wingerd. Daarnaast biedt men ook permanente zorgen in het WZC De Wingerd.

Aanvankelijk wilden Hugo Symons en de Fifty One Club al in het najaar van 2021 de voorstelling geven om fondsen te werven voor Zorgcirkels Jongdementie. Maar corona gooide roet in het eten en zij moesten daarom afzien van de organisatie ervan. Goed een jaar later, in het najaar van 2022, kregen Symons en de Fifty One Club de uitvoering van Veioët/Achteroët toch rond en speelde Symons op 18 december jongstleden in de Minnepoort Leuven voor de laatste maal de eenakter Veioët/Achteroët. Die voorstelling werd een succes, zowel artistiek als financieel.

Over de Fifty One Club Leuven

De Fifty One Club Leuven maakt deel uit van Fifty One International. De Leuvense Fifty One Club werd opgericht in 1971 en is één van de oudste FOC-clubs van ons land. De waarden van FOC International zijn ‘vriendschap, achting en verdraagzaamheid’. De ‘Dienst aan de Gemeenschap’ is daarbij fundamenteel. De club werft in het kader daarvan fondsen voor goede doelen in het Leuvense.

Lees meer over