Fietsteam politie Leuven nodigt fietsers uit tijdens ritje om regels op te frissen

14 september 2021 | 17u33 | Gepost door redactieleuven…
Fietsteam houdt verkeersactie
Wie zijn of haar (fiets)verkeersregels nog eens wil opfrissen, kan dat binnenkort samendoen met het fietsteam van de Leuvense politie. Samen met de agenten trek je de stad in en krijg je tips mee over hoe je te gedragen in het verkeer in de studentenstad.

Leuven wil dé fietsstad van België worden en zet sterk in op een betere infrastructuur met fietsstraten, een forse uitbreiding van fietspaden en goede fietsparkeerruimte. Fietsers en voetgangers moeten zich veilig en comfortabel in de stad kunnen verplaatsen. Maar loopt alles op wieltjes? Dat zal duidelijk worden op 6 november. Mag je in wandelstraten fietsen? Wat zijn fietsstraten? Zijn er speciale regels voor speedpedelecs? Waar kan je je fiets reglementair stallen? Allemaal vragen die zullen worden beantwoordt. De tocht eindigt aan de fietscentrale voor een kijkje achter de schermen. Dit is de plek waar onder andere verkeerd gestalde fietsen naartoe gebracht worden. Als eigenaar heb je trouwens drie maanden de tijd om hem op te halen.

De toer met de fietspolitie is een organisatie van Avanse Oost-Brabant. Plaats van afspraak: binnenkoer Bibliotheek Tweebronnen tien minuten voor de start. De fietstocht eindigt om 12 yyr aan de fietscentrale (Hal 5). Breng je eigen fiets en fietsslot mee. Deze activiteit wordt volgens de geldende Corona veiligheidsmaatregelen georganiseerd. Informeer je via https://avansa-oostbrabant.be/praktisch.

Lees meer over