Fietsspiraal aan station gaat eindelijk open

9 oktober 2019 | 11u29 | Gepost door redactie
Fietsspiraal aan station gaat eindelijk open
Het ziet er naar uit dat er een einde komt aan de soap rond de fietsspiraal aan het station van Leuven. Vrijdagnamiddag 11 oktober 2019 zullen schepen van openbare werken Dirk Vansina en schepen van mobiliteit David Dessers de fiets- en voetgangersbrug tussen de Martelarenlaan en het Martelarenplein officieel openen. Het college van burgemeester en schepenen […]
Het bericht Fietsspiraal aan station gaat eindelijk open verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het ziet er naar uit dat er een einde komt aan de soap rond de fietsspiraal aan het station van Leuven. Vrijdagnamiddag 11 oktober 2019 zullen schepen van openbare werken Dirk Vansina en schepen van mobiliteit David Dessers de fiets- en voetgangersbrug tussen de Martelarenlaan en het Martelarenplein officieel openen. Het college van burgemeester en schepenen zal ook op de fiets springen om de spiraal in te rijden.

De stad investeert 1,9 miljoen € in deze 145-meter lange spiraal.  De trappen naar de esplanade worden later nog afgewerkt. Ook de trappen die aansluiten op de spoorwegbrug zullen pas later  opengesteld worden, omwille van de werfzone voor de fietsenstalling. Onderaan komt de spiraal nu nog uit aan de werfzone van de ondergrondse fietsenstalling, waardoor de doorgang nog erg smal is, maar dat is maar tijdelijk.

Het bericht Fietsspiraal aan station gaat eindelijk open verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over