Fietspunt Velo vzw opent op campus Gasthuisberg

fietspunt
Het fietspunt komt er in samenwerking met UZ Leuven, KU Leuven, UCLL en de Stad Leuven en combineert verschillende dienstverleningen zoals fietsherstel en -onderhoud, verhuur van allerhande fietsen en fietsregistratie. Op die manier wordt fietsen naar de campus aangenamer voor iedereen wie er werkt of studeert. Het nieuwe Velo-fietspunt bevindt zich in de fietsenparking onder het logistiek platform van UZ Leuven, vlakbij het ziekenhuis en de campussen van KU Leuven en UCLL.

Peter Cnudde, diensthoofd logistiek en mobiliteit in UZ Leuven: “Bijna één op de vijf UZ Leuven-medewerkers komt vandaag met de fiets naar het werk. Dat zijn er ruim dubbel zoveel als 10 jaar geleden. De voorbije jaren investeerden we dan ook in comfortabele en ruime fietspaden op de campus, meer fietsenparkings en een fietsvergoeding voor onze medewerkers. Het fietspunt is een logische volgende stap om fietsen van en naar het ziekenhuis te blijven ondersteunen. Voor onze medewerkers, maar ook voor bezoekers, patiënten en studenten.”

De klok rond

Jos Vandikkelen, directeur Velo vzw: “Velo vzw opent hiermee zijn vierde fietspunt in Vlaams-Brabant. We willen het gebruik van de fiets stimuleren door op belangrijke mobiliteitsknooppunten, zoals ook campus Gasthuisberg er één is, fietsdiensten aan te bieden tijdens voldoende ruime openingsuren. Elke weekdag kunnen fietsers van 7 tot 19 uur bij ons terecht. Een poule van een tiental administratieve en technische medewerkers zullen afwisselend aan de slag zijn om die dienstverlening te garanderen.”

Leuven fietsstad

Ook stad Leuven is blij met de opening van dit fietspunt. David Dessers, schepen van Mobiliteit: "Dit fietspunt zal het nog aantrekkelijker maken voor werknemers, studenten en bezoekers om voor de fiets te kiezen. Gestrande fietsers kunnen voortaan immers voor kleine herstellingen even passeren in het fietspunt en vervolgens hun reis verderzetten. Met de opening van dit fietspunt zijn we opnieuw een stapje dichter bij 'Leuven fietsstad'."  

fietspunt
foto: UZ Leuven

Dit is een image

Lees meer over