Fietsers lichtgewond bij verkeersongevallen

Fietsster aangereden aan Tervuursepoort
Geen enkele bestuurder, betrokken in de verkeersongevallen, was onder invloed, een van hen moest overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Donderdag om 20 uur gebeurde er op het kruispunt van de Brouwersstraat met de Halvestraat in Leuven een aanrijding tussen een auto en een fietser. De 23-jarige fietser reed in de Brouwersstraat op het fietspad links in de rijrichting. De 45-jarige automobilist, komende uit de Halvestraat, werd op het kruispunt verrast door de fietser en kon niet meer tijdig remmen, waarop het tot een botsing kwam. De twintiger klaagde van pijn aan de rechterschouder, rechterheup en de rechterpols. De automobilist bleef ongedeerd.

Vrijdag om 09.15 uur botsten een fietser en een auto op het kruispunt van de Oudebaan met de Philipslaan in Leuven. De 34-jarige fietser reed op de Oudebaan. Uit de Philipslaan kwam een 26-jarige automobilist. De fietser dacht dat de bestuurder hem opgemerkt had, maar dat bleek niet het geval. Een aanrijding was onvermijdelijk, waarbij de bestuurder van het rijwiel ten val kwam. Hij werd met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Heilig Hart Ziekenhuis.  

Lees meer over