Fietsendieven voor correctionele rechtbank

30 augustus 2021 | 11u55 | Gepost door annpeeters
rechtbank
Op zondagavond 29 augustus rond 23 uur stalde een jonge vrouw haar elektrische fiets in het portaal van een kledingzaak in de Bondgenotenlaan in Leuven. Toen ze de zaak verliet, was de fiets verdwenen.

Toen de vrouw enkele minuten later de winkel verliet, merkte ze op dat de fiets was verdwenen. Ze sprak voorbijgangers aan, die twee mannen hadden zien stappen in de richting van het centrum terwijl ze een fiets droegen. De twee verdachten werden rond middernacht nog enkele keren gespot, met en zonder de fiets, door een vriendin van het slachtoffer en op camerabeelden. De politie trof de verdachten rond 00.50 uur aan in de Diestestraat. De fiets werd teruggevonden in de Lepelstraat. Het slot was geforceerd met een mesje.

De twee verdachten, mannen van 31 en 32 jaar die illegaal in België verblijven, legden geen bekentenissen af. Ze werden onmiddellijk gedagvaard door het parket in toepassing van het snelrecht. Ze moeten in oktober voor de correctionele rechtbank in Leuven verschijnen op verdenking van fietsdiefstal.

Lees meer over